Skocz do zawartości

Czy szyby na korbe da się zamienić na elektryke ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

mam takie pytanie czy w sedanie bmw e36 z 94 r da się zamontować mechanizm elektrycznego sterowania szybami ? Mówię o pełnej instalacji łącznie z mechanizmem w drzwiach oraz przełącznikami w konsoli z podłączeniem do prądu itp...?

Opublikowano

Jak to mówią - wszystko da się zrobić. Jeśli przeniesiesz pełną instalację z auta z elektryką (ważne,żeby z takiej samej budy - sedan>sedan, coupe>coupe itd...) to nie powinno być żadnych problemów.

Pozdrawiam

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

Opublikowano
Dokładnie jak pisze kolega, żaden problem z założeniem elektryki, najprościej przełożyć elektrykę z e36 z pierwszych roczników w których nie było modułu komfortu, wtedy z podłączeniem powinieneś poradzić sobie sam. Poszukaj na forum :search: :search: bo było już setki razy o tym.
Opublikowano
poszukaj na allegro sa mechanizmy do szyb uniwersalne ja mam u siebie i podnosi tylko ze wolniej niż orginał
przedni napęd jest dla dziewczyn...
Opublikowano
dzięki za info...generalnie chodziło mi o to czy drzwi z mechanizmem na korbe są przystosowane do założenia elektryki bez ingerencji takiej jak wiercenie, kombinowanie i dopasowywanie itp. zaraz poszukam na forum ;)))
Opublikowano

I tak bedziesz musial rozwiercac nity przy zmianie mechanizmu podn. szyby . Ten mechanizm z silnikiem elektrycznym jest w 2 miejscach inaczej zlapany nitami niz mechanizm na korbke ale w drzwiach juz sa wszystkie otwory takze nie ma problemu... wiazka elektryczna i smiga. Niedawno zakladalem elektryke szyb :)

+ mam na stale takze szybki dzialaja bez przekrecania kluczyka :) dla mnie tak jest wygodniej....

Opublikowano
grzesiek120

I tak bedziesz musial rozwiercac nity przy zmianie mechanizmu podn. szyby . Ten mechanizm z silnikiem elektrycznym jest w 2 miejscach inaczej zlapany nitami niz mechanizm na korbke ale w drzwiach juz sa wszystkie otwory takze nie ma problemu... wiazka elektryczna i smiga. Niedawno zakladalem elektryke szyb

mozesz napisać jak podpinałeś kable?? czy kupiłes wiązka idącą od mechanizmów i pociągneleś do przełączników??

• 1 rok później...
Opublikowano
cześć, też miałem na korbkę i dołożyłem elektryczny mechanizm (z domykaniem szyb!) bez problemu, największy problem to wymyślić czym zasłonić dziury po korbkach żeby to ładnie wyglądało :D