Skocz do zawartości

kasowanie inspekcji problem...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
od wczoraj walcze z kasowaniem inspekcji po wymianie oleju i nic z tego:( nie dziala zadna metoda ani pzez zworke ani na zegarach. Nie wiem o co chodzi bo ostatnio zrobilem to bez problemu przy ostatniej wymianie oleju... :modlitwa:
Tomik GD
Opublikowano

Powinno zadziałać we wyyku do podpięcia na zworkę właściwy pin z masą.

Może nie masz kontaktu na masie. Ja wczoraj wymieniłem olej w mojej e32 i dopiero przy 7. podejściu zadziałało.

Opublikowano

Eqs, każdy robi to co lubi i później za to sam odpowiada. Ale nie o to chodzi. Jeśli ktoś kasuje i sprawdzi dokładnie ileś tam razy bidy nie zrobi. Zgodzisz się na pewno z tym, że trzeba myśleć co się robi. ;)

Tomike46, a drzwi miałeś zamknięte?

Opublikowano
Eqs, każdy robi to co lubi i później za to sam odpowiada. Ale nie o to chodzi. Jeśli ktoś kasuje i sprawdzi dokładnie ileś tam razy bidy nie zrobi. Zgodzisz się na pewno z tym, że trzeba myśleć co się robi. ;)

Tomike46, a drzwi miałeś zamknięte?

tak mialem zamknieta i otwarte sprawdze jeszcze raz z tymi kablami moze faktycznie musza byc do konca ale nie wydaje mi sie o ostatnio nie mialem tylko przylozylem i bylo ok

Tomik GD
Opublikowano
tez meczylem sie z resetem przez kabelki, pomoglo dopiero zwarcie pinu 7 z masa silnika na min 15-20 sekund

Dokładnie,u mnie też tylko ta metoda zadziałała.

A little piece of heaven in my hands
Opublikowano

Z kasowaniem inspekcji, to różnie bywa - zauważyłem to po forum. Czasami jest za każdym razem dobrze, a czasami coś się pierniczy.Widać to po postach, szczególnie w instrukcjach jak kasować dużo ludzi się dopytuje o szczegóły, bo coś tam idzie nie tak. Pomijam pomyłki i inne wpadki podczas kasowania.

Ja gdy kasuję, to dłużej przetrzymuję "zwarcie" pinów 7 i 19. Gdy to zrobię krócej, to nie ma żadnego efektu. A dłużej o mniej więcej 5-7 sekund.