Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
może ktoś się orientuje co to za "czujnik" mieści się w zderzaku przednim po stronie pasażera, taki okrągły wielkości 4 cm, z 4 ząbkami, idzie od niego kabelek. jest w okolicy halogenu przeciwmgielnego. po przejechaniu przez gałęzie wyłamał mi się plastik ze zderzaka ten od spodu z takim chlapaczem. on tam był chyba umieszczony gdzieś a teraz wisi... i do czego to służy? Edytowane przez kameleon3000
sprzedam kierunkowskaz nr oem 63138370720 , przewód gumowy nr oem 11532247725 - dział giełda
Opublikowano
Witam. Jest to czujnik temperatury dla klimatyzacji, bo termometr jest po drugiej stronie.

:nienie:

a ja postawie na czujik temperatury od podgrzewanych spryskiwaczy, ktory powinien byc zamontowany w tunetu chlodzenia tarcz hamulcowych...

Opublikowano
Czujnik temp. zewnętrznej jest po stronie kierowcy,ale trudno powiedzieć od czego jest czujnik po stronie pasażera bo u mnie też jest ten czujnik podpięty a klimy nie mam.Czytałem gdzieś że to od spryskiwaczy.
A little piece of heaven in my hands
Opublikowano
no właśnie, a więc zdania podzielone.... ale gdzie on powinien być dokłądnie zamontowany? w tunelu chłodzenia tarcz.. mogłbys to dokładniej opisać, albo może jakaś fotka jak to jest oryginalnie, bo nie wiem jak to naprawić....
sprzedam kierunkowskaz nr oem 63138370720 , przewód gumowy nr oem 11532247725 - dział giełda
Opublikowano
Jest to czujnik zewnetrznej temperatury i jest polaczony z klimatyzacja.mozesz to sprawdzis odlaczajac do wtedy na tablicy rozdzielczej powinno ci pokazywac temperature ujemna,,,,niewiem czemu ujemna ale tak to jakos dziala.
Opublikowano
musze poprawic poprzedni post.przedchwila sprawdzalem i sa dwa czujniki jeden znajduje sie w tunelu i jest to do temperatury zewnetrznej a drugi tak jak napisalem jest w zdezaku po wewnetrznej stronie i niejestem pewny ale prawdopodobnie jest od klimatyzacjii. sprawc metoda prób i bledow poprostu go odlacz i zobacz so sie dzieje.