Skocz do zawartości

kto wie co to za część?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
może ktoś się orientuje co to za "czujnik" mieści się w zderzaku przednim po stronie pasażera, taki okrągły wielkości 4 cm, z 4 ząbkami, idzie od niego kabelek. jest w okolicy halogenu przeciwmgielnego. po przejechaniu przez gałęzie wyłamał mi się plastik ze zderzaka ten od spodu z takim chlapaczem. on tam był chyba umieszczony gdzieś a teraz wisi... i do czego to służy?

Edytowane przez kameleon3000

sprzedam kierunkowskaz nr oem 63138370720 , przewód gumowy nr oem 11532247725 - dział giełda
Opublikowano
Witam. Jest to czujnik temperatury dla klimatyzacji, bo termometr jest po drugiej stronie.
Szulman
Opublikowano
Witam. Jest to czujnik temperatury dla klimatyzacji, bo termometr jest po drugiej stronie.

:nienie:

a ja postawie na czujik temperatury od podgrzewanych spryskiwaczy, ktory powinien byc zamontowany w tunetu chlodzenia tarcz hamulcowych...

Opublikowano
Czujnik temp. zewnętrznej jest po stronie kierowcy,ale trudno powiedzieć od czego jest czujnik po stronie pasażera bo u mnie też jest ten czujnik podpięty a klimy nie mam.Czytałem gdzieś że to od spryskiwaczy.
A little piece of heaven in my hands
Opublikowano
  • Autor
no właśnie, a więc zdania podzielone.... ale gdzie on powinien być dokłądnie zamontowany? w tunelu chłodzenia tarcz.. mogłbys to dokładniej opisać, albo może jakaś fotka jak to jest oryginalnie, bo nie wiem jak to naprawić....
sprzedam kierunkowskaz nr oem 63138370720 , przewód gumowy nr oem 11532247725 - dział giełda
Opublikowano
Jest to czujnik zewnetrznej temperatury i jest polaczony z klimatyzacja.mozesz to sprawdzis odlaczajac do wtedy na tablicy rozdzielczej powinno ci pokazywac temperature ujemna,,,,niewiem czemu ujemna ale tak to jakos dziala.
Opublikowano
musze poprawic poprzedni post.przedchwila sprawdzalem i sa dwa czujniki jeden znajduje sie w tunelu i jest to do temperatury zewnetrznej a drugi tak jak napisalem jest w zdezaku po wewnetrznej stronie i niejestem pewny ale prawdopodobnie jest od klimatyzacjii. sprawc metoda prób i bledow poprostu go odlacz i zobacz so sie dzieje.
Opublikowano
pewne jest jedno ! :mrgreen: TO JAKIS CZUJNIK :roll2: :mrgreen: :twisted2: żarcik ... :8)