Skocz do zawartości

Pytanie o migajace kierunkowskazy przy zamyk/otw auta...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam pytanie ad kirunkowskazow ktore powinny migac przy zamykaniu jak i przy otwieraniu auta. Problem w tym ze u mnie migaja tylko przy zamykaniu a przy otwieraniu juz nie??Co to moze byc??Mial ktos taki problem? Czy moze poprostu powinno tak byc? Dzieki i pozdrawiam.
Opublikowano
Dobrze się dzieje. Dzięki odróźnieniu czynności wiesz co zrobiŁeś. Jeśli nie zamiga znaczy, że nie zamknięty.
Opublikowano
Hm, mi przy zamykaniu napewno ale czy przy otwieraniu tez? nawet nie wiem, nigdy nie zwrocilem uwagi.
Opublikowano
Moj miga tylko przy zamykaniu. Wydaje mi sie ze tak wlasnie powinno byc. Wie ktos moze czy powinien byc jakis sygnal dzwiekowy?? Pozdro

Będziesz Miał Wydatki... Ale Się Opłaca:)))

Było: E21-320, E21-316, E32-730i, 2x E36 - 328i, Może kiedyś 850i (mam nadzieje)

Opublikowano
Wiec mowicie ze powinno migac tylko przy zamykaniu..hmm mozliwe ale tak pytam bo ktos mi kiedys powiedzial ze to kwestia zaprogramowania sterownika i bedzie migalo takze przy otwieraniu..niewiem dlatego stad ten temat. A co do dzwieku to u mnie niema zadnego a tez powinien chyba byc?? Z reszta niewiem bo w innych autach przewaznie jest...Wiec moze niech sie wypowiedza wlasciciele e36 co maja centralny z pilotem, jak to u was panowie wyglada?? Pozdrawiam
Opublikowano
Wiec mowicie ze powinno migac tylko przy zamykaniu..hmm mozliwe ale tak pytam bo ktos mi kiedys powiedzial ze to kwestia zaprogramowania sterownika i bedzie migalo takze przy otwieraniu..niewiem dlatego stad ten temat. A co do dzwieku to u mnie niema zadnego a tez powinien chyba byc?? Z reszta niewiem bo w innych autach przewaznie jest...Wiec moze niech sie wypowiedza wlasciciele e36 co maja centralny z pilotem, jak to u was panowie wyglada?? Pozdrawiam

u mnie miga przy otwieraniu i zamykaniu, dzwieku brak

Opublikowano
witam ja mam tak:przy zamykaniu migają i jest dzwięk,i przy otwarciu jest tak samo miga i dzwięk.natomiast otwarta maska ,drzwi lub kufer zapalają się awaryjne.pzdr
Klema
Opublikowano
u mnie jest tak zamykam to 1 dźwięk i mignięcie a przy otwieraniu 2 dźwięki i 2 mrugnięcia. Dodam że miganie podczas otwerania jest przypisane ilości kluczyków do centralnego ja mam 2 więc świeci się tylko 2 krotnie jakbym miał 3 to 3 itd

http://www.rookers.pl

Ulica to nie tor wyścigowy, tutaj nie ma znaczenia kto będzie pierwszy ...

Opublikowano
u mnie jest tak zamykam to 1 dźwięk i mignięcie a przy otwieraniu 2 dźwięki i 2 mrugnięcia. Dodam że miganie podczas otwerania jest przypisane ilości kluczyków do centralnego ja mam 2 więc świeci się tylko 2 krotnie jakbym miał 3 to 3 itd

Wlasnie chcialbym zeby bylo jak u kolegi wyzej, tzn zeby mrugalo przy zamykaniu jak i otwieraniu i byl sygnal dzwiekowy-tylko pytanie jak to zrobic :?: :?: Jak jeden z kolegow pisal ze moga mi to zrobic w ASO, to pewnie jak sie ma przewod diagnostyczny(a takowy posiadam) mozna to zrobic samemu, problem w tym ze programy ktore mam nieobsluguja programowania centralki...Zna ktos moze soft ktorym to mozna zrobic :?: Z gory dzieki za podpowiedzi. Pozdrawiam

Opublikowano
Mnie zakładał nową centralkę kolega i nowy alarm. Siłowniki od centralnego miałem już w samochodzie w standardzie. Zmieniałem alarm bo miałem do niego tylko jednego starego rozlatującego się pilota a reszta została no i musiałem zmienić centralkę zamka ponieważ otwierała i od razu zamykała rygielki :D

http://www.rookers.pl

Ulica to nie tor wyścigowy, tutaj nie ma znaczenia kto będzie pierwszy ...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

No to ciekawostka ....

bo u mnie (cholera wie czemu) ani nie miga, ani nie piszczy zarówno przy zamykaniu jak i otwieraniu.

Po prostu albo się otwiera albo zamyka, żadnych mignięć ani plumknięć.

Jedynie, kiedy się włącza immobilaizer to wtedy jedno mrugnięcie kierunkami i jeden średnio-długi pisk.

Ktoś wie może o co chodzi ? ktoś też tak ma ?

pozdrawiam