Skocz do zawartości

xenon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam pytanko. Jesli wysiadzie mi w podrozy xenon, co wtedy poczac? Przeciez w nocy nie znajde serwisu, a i nie kupie zarowki na stacji paliw. Np. w Slowacji sa wymagane zarowki zapasowe. Za ich brak grozi wysoki mandat. Prosze o instruktarz w tej kwestii. Wole zapobiegac aniezeli goic za pozno rany. ?Moze ktos podesle opis wymiany.
Opublikowano

niech się walą na tej Słowacji,jak Ci sie spali xenon żarówka od długich udaje mijania

hej

Opublikowano
Witam. Mam pytanko. Jesli wysiadzie mi w podrozy xenon, co wtedy poczac? Przeciez w nocy nie znajde serwisu, a i nie kupie zarowki na stacji paliw. Np. w Slowacji sa wymagane zarowki zapasowe. Za ich brak grozi wysoki mandat. Prosze o instruktarz w tej kwestii. Wole zapobiegac aniezeli goic za pozno rany. ?Moze ktos podesle opis wymiany.

Wydaje mi się, że w xenonach nie ma żarówek...

Sprzedam Hondę Civic Sport 1.4, salon PL, bezwyp., I właściciel, 80 tys. km - info PW
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano
Prosta sprawa. Odkręcamy 4 śruby mocujące lampę (bodajże torxy, ale są 2 różne rozmiary, mniejsze na dole), ostrożnie wyjmujemy lampę, odciągamy klapkę prostokątną od xenonów, przekręcamy w prawo całą stopkę od żarnika, wyjmujemy go i wtedy tylko odciągnąć dwa druciki podtrzymujące żarnik i gotowe.
Opublikowano

Witam

Ale zaraz, zaraz oswieccie mnie :idea: - bo zdaje sie, ze xenon ot tak jak zwykla ,,zarowka,, sie nie przepala, tylko wypala i coraz slabiej swieci, az prawie nie daje swiatla na droge ale jak sie patrzy na auto to swieci- czy moze sie myle :?:

pzdr

Opublikowano
  • Członkowie klubu
Witam

Ale zaraz, zaraz oswieccie mnie :idea: - bo zdaje sie, ze xenon ot tak jak zwykla ,,zarowka,, sie nie przepala, tylko wypala i coraz slabiej swieci, az prawie nie daje swiatla na droge ale jak sie patrzy na auto to swieci- czy moze sie myle :?:

Nawet najdłuższy sznur ma swój koniec :norty: Ksenon nie jest wieczny, w końcu kiedyś się wypali i zapadnie ciemność. Najpierw tak jak napisałeś świeci coraz gorzej, początkowo barwa zmienia się na żółciejszą, ksenon w fazie agonii ma poświatę lekko różowawą.

A co do Słowaków i innych czepialskich to niech się cmokną nie powiem gdzie. Tak na przyszłość, to państwa sygnatariusze konwencji wiedeńskiej o ruchu drogowym z 8 listopada 1968 r. ustaliły m.in., że policja drogowa nie ma prawa nakładania mandatu na kierowców samochodów zagranicznych, wyposażonych zgodnie z wykazem wynikającym z rodzimego prawa o ruchu drogowym, ale niewystarczająco z punktu widzenia kraju, przez który przejeżdżają.

W przypadku kolizji przepisów kraju przez który przejeżdżamy i Konwencji wiedeńskiej, pierwszeństwo mają przepisy zawarte w Konwencji. Zdarzają się jednak przypadki karania przez policję kierujących za zachowania prawidłowe w świetle Konwencji. Dlatego owszem, jak zatrzymają i będą się upierać to zapłacić zapłaćmy - po co opóźnienia itd, ale NIE PODPISUJEMY NICZEGO :hand: Po powrocie do kraju wysyłamy pismo do naszej ambasady kraju gdzie zapłaciliśmy, opisujemy incydent, a oni załatwią resztę :norty:

Opublikowano
  • Autor

Słowacja,Słowacją, a to co wymaga milicja w Obwodzie Kaliningradzkim to przechodzi ludzkie pojecie. Ich wymogi to:apteczka z prezerwatywami włącznie,wazna gaśnica,trójkąt ,ubezpieczenie oc zawarte w rosyjskiej ubezpieczalni(choć od 1.01.2009r.maja byc honorowane zielone karty-niestety takowej nie otrzymałem od mojego towarzystwa ubezpieczeniowego "TUW"), a i najwazniejsze koło zapasowe musi być umocowane. :roll2:

Jednego razu uczepili sie,ze na pierwszej stronie prawka widnieje prostokącik a w nim tylko litera C,co wedlug nich świadczyło,ze posiadam tylko uprawnienia na kat.C. Druga strona prawka ich nie interesowała. Nie obyło sie bez sztrafu. :evil:

Edytowane przez progressowy

Opublikowano
Apteczka z prezerwatywami? A po co? :lol:

pozdrowienia

Krzysztof

Opublikowano
wymyślają po to by dać im w łapę, jak byłem w ukrainie to wymyślili sobie że powinienem wozić deskę, żeby w razie złapania gumy nie zniszczyć asfaltu lewarkiem :jawdrop: