Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam taki problem jak w temacie ... mianowicie gdy na luzie dodam gazu az do odciecia zapłonuczyli 6-7 .000 obr obroty spadaja mi szybko w dół. :cry2: czasem nawet silnik zgasnie i ciezko go od razu odpalic . gdy nie zgasnie mocno sie dławi przy 500-1000 obr i przez jakies 7 sekund zadne nacisniecie na pedal gazu nie daje zadnej reakcji :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: co to moze byc ????
Opublikowano

Po pierwsze napisz jaki masz silnik (m-ile?, np. m40, m44). Albo rok produkcji auta.

Później napisz coś więcej, jakieś dokładniejsze objawy. W tej chwili to może być np. układ paliwowy, ale nie musi! Czy coś zmieniałeś, gadałeś z jakimś mechanikiem, albo coś podobnego?

Opublikowano
kolego problem jest w wyjechanych krzywkach, miałem dokładnie to samo, zgaduje że silnik to m40, wymieniłem cały rozrząd i teraz Betty chodzi jak nówka z salonu.
Opublikowano
kolego problem jest w wyjechanych krzywkach, miałem dokładnie to samo, zgaduje że silnik to m40, wymieniłem cały rozrząd i teraz Betty chodzi jak nówka z salonu.
ok niedługo tez wymieniam cały rozrzad ..... zobaczymy czy pomoze ...
Opublikowano
ja mam tak u siebie (m40) i jak go ciagne na 2 biegu to mam tak ze przy 60-70km/h go zmuli...i za chwile idzie dalej normlanie z moca do prawie 90km/h po czym odcinka i jak zmienie bieg na 3 to chwile nie ma mocy i dopiero idzie dalej-normalne to ?
Opublikowano

Nie ma prawa być żadnego zamulenia podczas pracy silnika. Prawdopodobnie kończy się rozrząd, ale nie koniecznie.

Poszukaj i poczytaj o rozrządzie w m40. Najczęstszym objawem są wytarte krzywki na wałku, problem z hydroregulatorem lub dźwigienką zaworową. W szukajkę wpisz np. "odcinka and m40".