Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Tydzień temu stałem się szczęśliwym posiadaczem E39 2,5B z 96r. Chciałbym założyć do tego gaz tylko nie wiem jaki... Czy musi to być sekwencja czy na zwykłej instalacji też będzie chodził??

Opublikowano
witam jeśli już to tylko sekwencja nie daj się wprowadzać w bład że na zwykłej instalacji da się jeździć to znaczy że możliwa jest jazda tylko pali jak smok i nie będziesz mógł wyprzedzać a tak naprawdę to zakładanie gazu do bmw to bezczeszczenie autka zobacz żadna pożądna firma samochodowa nie idzie w kierunku gazu wolą hybrydy a nawet wodór a nie gaz a byłoby to tańsze rozwiązanie ale to twój problem i twoja sprawa co zrobisz
Opublikowano
Witam,

Tydzień temu stałem się szczęśliwym posiadaczem E39 2,5B z 96r. Chciałbym założyć do tego gaz tylko nie wiem jaki... Czy musi to być sekwencja czy na zwykłej instalacji też będzie chodził??

Zaloz sekwencje BRC i po problemie :).

SPRZEDAM BMW 530 M60B30 TOURING AC SCHNITZER !
Opublikowano
[...]a tak naprawdę to zakładanie gazu do bmw to bezczeszczenie autka zobacz żadna pożądna firma samochodowa nie idzie w kierunku gazu wolą hybrydy a nawet wodór a nie gaz a byłoby to tańsze rozwiązanie ale to twój problem i twoja sprawa co zrobisz

Popieram :cool2: i to nie tylko w stosunku do BMW, ale pozostałych marek... Ja wraz z moją E39 tolerujemy gaz jedynie w Viessmannie do ogrzewania domu :mrgreen:...

A jak chcesz tanio jeździć to sobie kup Priusa, Civica albo inne hybrydowe cacko...

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano
chłopy darujcie sobie te mądrości skoro kolega pyta się o instalke to odpowiedzcie na pytanie i tyle.. a nie jeden pali dyszkę na sto a drugi jeździ dieslem nic dziwnego ze nie uznajecie gazówki hehe
Opublikowano

Stag300, BRC, Landi Renzo, Prins,

Kwestia dobrego gazownika i kasy,

osobiście znalazłbym kogoś kto potrafi dobrze ustawić Staga z odpowednim osprzętem,

poszukaj forum LPG z NikosiemWariatem :)

on tam pisze co włożyć żeby grało,

ale głównie to robota gazownika,

więc poszukaj dobrego, a nie uczacego się na twoim aucie,

i nie czytaj zbyt wiele o profanacji :)

wszystko zalezy kto ile jeździ w roku,

ja jestem bardzo zadowolony z tego rozwiązania,

Opublikowano
Właśnie w tym rzecz, robię rocznie 40-50tys km więc kosztowo na benzynie sie kompletnie nie opłaca. Do tej pory jeździłem E34 2,0 i miałem tam założoną zwykła instalkę zawoli za którą dałem 1800zł i chodziło to super. Powiedzcie czy są jakieś przeciwskazania do założenia takiej instalki i do tego auta?
Opublikowano
Ja założyłem KME do siebie i nie ma problemów, gazownik dobrze to zrobił postarał się, pilnowany zreszta był. Firma tutaj nie gra tak dużej roli, oby to była sekwencja oczywiscie dobrze załozona i dobrana ale wcześniej co najwazniejsze!!! - doprowadzić autko do stanu techniczego który pozowli idealnie dobracm instalke i dostroic ją. Więc jesli masz coś z układem chłodzenia, kable świece itp to doprowadź to do stanu perfecto i później zakładaj gaz, oby dobry gazownik, który zna się na rzeczy :) wtedy problemów nie będzie tak jak u mnie i różnicy w sumie też nie, chyba ze w kieszeni. Osobiscie słyszałem o problemach nawet w instalkach Prinsa, które były załozone przez jakiegos amatora, a facet dał kupe kasy za robote i instalke i nie jeździło mu to bo jakiś partacz zabrał się do tego :duh: W rozsadnej cenie jest KMe tak jak wspominałem, BRC, STAg - chociaz co do tego ostatniego to różnie no i oczywiscie Prins ale nieco droższa, ważne zrób to z głowa a raczej z głową wybierz montaż u kogos kto robi to dobrze i ma dobre opinie. Pamiętaj przy LPG układ chłodzenia i kable świece przede wszystkim graja dużą rolę.
Opublikowano
Witam, ja założyłem instalację Landi Renzo i jestem bardzo zadowolony (oczywiście sekwencja). Średnie spalanie gazu mojej e39 523i to około 11 litrów (jeżdżę dość spokojnie) a auto tak samo żwawe jak na benzynie. Nie ma i nigdy nie było nawet najmniejszego wahnięcia obrotów. Widzę że jesteś z Lublina tak więc polecam firmę Trans-Wag z ul. Łęczyńskiej