Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam problem z klima w E39, kiedy wlaczam klime kompresor zalacza sie ale na konsoli sterujacej nie moge zmienic temperatury ponizej 16 stopni
Opublikowano
Powinna byc opcja nizszej temperatury, gdy przewozi sie pingwiny, badz misia polarnego... :lol:

Pozdrawiam, ///M5

http://i228.photobucket.com/albums/ee124/areckim5/bmw_2000_m5_05.jpg

Opublikowano

Przy braku, lub ubytku czynnika chlodniczego, sprzeglo sprezarki nie powinno sie zalaczac, no chyba ze ktos zmostkowal czujnik niskiego cisnienia, badz jest wadliwy.

Jedz do serwisu klimatyzacji i tak Ciebie to nie ominie.

Trzeba zrobic probe cisnieniowa ukladu, znalezc przyczyne ewentualnego ubywania czynnika, nabic odpowiednia iloscia freonu wraz z olejem. W domu tego nie zrobisz...

Po za tym przyczyn braku klimy moze byc wiecej.

Pozdrawiam, ///M5

http://i228.photobucket.com/albums/ee124/areckim5/bmw_2000_m5_05.jpg

Opublikowano
Nie kumam! Po co ci chłodniej niż 16 st. C? Masz problem ze ściągnięciem kurtki czy co? 16 st. C to najmniejsza chyba temperatura jaką da się ustawić na klimatroniku i nie rozumiem w jakim celu chcesz mieć chłodniej?!
Opublikowano
Nie kumam! Po co ci chłodniej niż 16 st. C? Masz problem ze ściągnięciem kurtki czy co? 16 st. C to najmniejsza chyba temperatura jaką da się ustawić na klimatroniku i nie rozumiem w jakim celu chcesz mieć chłodniej?!

dokładnie! na klimatroniku nie można ustawić mniej niż 16 C. tak jest skonstruowany, ale ustawić a osiągną daną temperaturę to dwie różne sprawy! ustawiają 16 C wcale nie oznacza że tyle będziemy mieli w aucie! jak jest bardzo gorąco to raczej nie osiągniemy takiej temperatury przy w pełni sprawnej klinie, co nie znaczy że będzie gorąco. przy temperaturze ponad 30 st. w cieniu największą głupotą jest ustawianie na max chłodzenie, taka operacja skończy się uszczerbkiem na zdrowiu. a jak poznać czy została osiągnięta pożądana temperatura? gdy w aucie będzie temp widoczna na wyświetlaczu, dmuchawa powinna zmniejszyć obroty. tak bynajmniej ja zaobserwowałem. jak ustawisz na 16 i cały czas będzie mocno dmuchać to znaczy że nie ma 16 C w aucie tylko więcej, klimatronik musi być oczywiście ustawiony na "Auto". Chyba że się myle, to niech mnie ktoś poprawi.

Opublikowano
nie dzialala bo nie bylo czynnika :duh: czy wentylator od klimy powinien chodzic ciagle jak jest wlaczona klima, czy tylko wlaczac sie automatycznie co jakis czas?
Opublikowano

Witam podlacze sie jezeli mozna podlacze sie pod ten temat i zadam moze glupie pytanie powiedzcie mi doczego jest przycisk "RESET" na panelu? do czego on sluzy???

Przepraszam i z gory dziekuje

Opublikowano
Witam podlacze sie jezeli mozna podlacze sie pod ten temat i zadam moze glupie pytanie powiedzcie mi doczego jest przycisk "RESET" na panelu? do czego on sluzy???

Przepraszam i z gory dziekuje

jeśli jest zimno na zewnątrz (poniżej 16 stopni) i wyłączysz silnik a wciśniesz REST to wieje ciepłe powietrze przez jakiś czas. :wink: