Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

co myslicie o tym grilu? ma ktoś z was?? jak z montażem??? Ja chciałbym poszerzany chromowany ale nie w środku, tzn tylko z wierzchu tak jak na tej aukcji....

http://moto.allegro.pl/item399344029_nerki_w_grill_przedni_bmw_e39_96_03_wzor_m5.html

zastanawiam sie jak z montazem takich nerek i czy taniej sie gdzies takiego nie wyrwie.... mnie osobiscie nie podoba się chromowany nie poszerzany... wolę wtedy to co mam tera przed liftem ale wiadomo...kwestia gustu a o tym sie nie dyskutuje

jesli ktos wie gdzie mozna taniej wyrwac nowe nerki poszerzane w chromie ale nie całe tylko z wierzchu jak na aukcji to prosze o link lub kontakt :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mi się to podoba.. nawet dzisiaj jak myłem auto tak sobie pomyślałem, że fajnie by to wyglądało jak by te poprzeczki były chromowane. Ciekaw jestem jak te z allegro na żywo wyglądają i czy z mocowaniem nie ma problemu.
Opublikowano
co myslicie o tym grilu? ma ktoś z was?? jak z montażem??? Ja chciałbym poszerzany chromowany ale nie w środku, tzn tylko z wierzchu tak jak na tej aukcji....

http://moto.allegro.pl/item399344029_nerki_w_grill_przedni_bmw_e39_96_03_wzor_m5.html

zastanawiam sie jak z montazem takich nerek i czy taniej sie gdzies takiego nie wyrwie.... mnie osobiscie nie podoba się chromowany nie poszerzany... wolę wtedy to co mam tera przed liftem ale wiadomo...kwestia gustu a o tym sie nie dyskutuje

jesli ktos wie gdzie mozna taniej wyrwac nowe nerki poszerzane w chromie ale nie całe tylko z wierzchu jak na aukcji to prosze o link lub kontakt :)

Czyli chcesz zwykły w E39 po liftingu, grille z M5 miały chromowane żebra.

Mocowanie jest banalnie proste, podniesiesz maskę i już będziesz wszystko wiedział :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ale masz auto sprzed liftingu? Bo ciekaw jestem jak wygląda taka beemcia z nerkami po lifcie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mnie interesują fotki modelu sprzed liftu z grillem takim z M5 po lifcie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No wygląda super.. chyba sobie nabędę takie drogą kupna. Tylko szkoda, że ja mam zwykły zderzak a nie Mkowy, ale chyba powinno być też ok.
Opublikowano
Wyglada :cool2: tylko np w moim przypadku otwieranie machy co wchodzi w nerke teraz nie dochodzi do konca i musialem pogrzebac troche przy tym zeby bylo ok. Poprostu bylo za malo miesca zeby mozna bylo otworzyc klape. :mrgreen: Z mocowaniem tez troche sie naszarpalem, ale dzisiaj jakbym to montowal to by zajelo 3 min :] wazne jest to zeby nie ptrzec na zadne uchwyty maski tylko poszczepiac ze soba dwa elementy a reszta juz sie ułoży. :norty:
NO BMW - NO FUN !!!
Opublikowano
A no zafundowałem sobie takiego grilla od M5....,ładnie to wyglada,montaż-małe pifo.Wyciągasz stare nerki/z tym jest gorzej/ i wciskasz kompletne nowe,wchodza bez problemu-5 minut roboty,chyba,że maska po strzale,wtedy są schody........
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kupiłeś te nieoryginalne? Jak wyglądają? Nie zalatują tandetą? Bo też się poważnie zastanawiam, tylko nie wiem czy nie warto dołożyć trochę do oryginałów.
Opublikowano
Te z allegro za 200zł i wyżej, nie zalatują już tandetą, ale akurat ta E39 z linku to mojego kolegi i kupił najdroższe jakie były na allegro bodajże za 279zł.
Opublikowano
Kupiłem na Allegro,kosztowały 160PLN.Są zrobione przyzwoicie,ale całe z plastiku........,to nie oryginał niestety,bo takie kosztuja jeszcze raz tyle....Z daleka nie do odróżnienia,ale koneser wychwyci różnice.
Opublikowano
Też się zastanawiam pomiędzy nerkami z chromowanym również środkiem (a la M5) lub tak jak w orginale po lifcie. Ciężka sprawa. Nie wydaje się Wam, że całe w chromie wyglądają trochę tantetnie i allegrowo? :wink: Poza tym czy ten chrom nie zacznie schodzić po roku?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Czyli BMW z M5 zrobiło tandetny, allegrowy wózek? :wink:

A co do schodzenia chromu, no dlatego właśnie się zastanawiam czy nie lepiej kupić oryginały.

Opublikowano
Rozumiesz, po prostu kojarzy mi się to z takim nakładaniem na siłę chromu do auta, a to jak wiadomo jest różnie odbierane. :wink: Nie mniej jednak fajnie to wygląda, tylko mam spory dylemat pomiędzy orginalnymi po lifcie (bez chromowanego środka) z ASO i tymi allegrowymi. Mam w aucie sprzed liftu założone ori ringi, zderzak pozostał stary, a teraz jeszcze ten grill od M5, taka zbieranina trochę się zrobi. Ciężka sprawa. :?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Ja się zastanawiałem nad inną opcją. Auto mam w Shadowline i może fajniej by było wrzucić ten nowy, duży grill ale walnąć go na czarno całego. Nie wiem jak to wyjdzie niestety a tak w ślepo kupować te nerki i malować to szkoda kasy trochę. Tak miałem zrobione w E36 i wyglądało super.

http://www.polcars.pl/foto/bmwe36.jpg

Edytowane przez mmw
Opublikowano
Ja się zastanawiałem nad inną opcją. Auto mam w Shadowline i może fajniej by było wrzucić ten nowy, duży grill ale walnąć go na czarno całego. Nie wiem jak to wyjdzie niestety a tak w ślepo kupować te nerki i malować to szkoda kasy trochę. Tak miałem zrobione w E36 i wyglądało super.

Tutaj masz 540i znajomego z czarnym grillem, tyle że nie malowany, tylko kupił już czarny!

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//img105.imageshack.us/img105/523/17ih8.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No całkiem fajnie.. auto mam oxfordgrun metalik więc ciemny generalnie to będzie pasowało.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No dlatego muszą być te nowe, większe, bo tamte faktycznie znikną optycznie.