Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
co to oznacza jak od dziś zaczoł mi sie zapalać zegarek przy odpalaniu samochodu a swieci sie on tylko razem z tymi kontrolkami od oleju i obok nich?????
Opublikowano

podawalem niedawno odpowiedz komus na to pytanie. poszukaj w moich postach z ostatnich paru tygodni.

ogolnie polecam uzywanie wyszukiwarki.

Opublikowano
to juz wiem ze ta kontrolka oznacza wymiane plynu hamulcowego.A teraz pytanie czy trzeba caly wymieniac czy tylko ze zbiorniczka?i czy jakos sie pozniej odpowietrza??robil to ktos ?moze mi opisac?i jaki plyn?
Opublikowano

A co Ci da wymiana w samym zbiorniczku jeśli najwięcej płyn "pracuje" w zaciskach??? Najlepiej odpompuj sobie ze zbiorniczka tak dużo jak się da, dolej na maksa i po odkręceniu kolejno odpowietrzników pompuj jak przy odpowietrzaniu dotąd aż w wężyku którym będziesz spuszczać płyn zobaczysz, że płynie świeży, a to widać...

A©ha! Jak gdzieś Ci się dostanie powietrze, choć nie powinno, to zalecana kolejność odpowietrzania to od najdalej położonego koła (T/P, T/L, P/P, P/L)...

powodzenia

thenygoos

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano
Nie musisz skasować inspekcję... Tak w skrócie musisz przy zamkniętych drzwiach kierowcy i przekręconym kluczyku zewrzeć piny 7 i 19 okrągłego gniazda diagnostycznego na coś koło 10-12 s...

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano
czyli po wlaniu swiezego plynu do zbiorniczka poodkrecac wszystkie odpowietrzniki na raz i wtedy pompowac az zacznie plynac swiezy plyn?czy pokolei kazdy??
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Symbol zegarka to duży przegląd.Wg mnie żeby wykasować sam zegarek potrzebujesz komputera.Dla potwierdzenia http://www.epwik.com.pl/bmw/serwis.htm

Mogę się jednak mylić....bo widziałem już różnych magików więc temat pozostaje otwarty.... :)

Osobiście kasuje zawsze wszystko bo sam dobrze wiem kiedy co mam wymienić :) Pozdro

Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców:)
Opublikowano
Napisz więc jak to zrobiłeś :) zielone lampki od oleju na pewno Ci się nie zresetowały a zniknął zegarek? :) Pzdr
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców:)
Opublikowano

A wiec po kolei :idea: pierw zwarłem piny w kostce :mrgreen:

zapłon zgaszony,w ogóle wyjęty kluczyk ze stacyjki :!:

drzwi pozamykane :!: podobno ma znaczenie :mrgreen: warto wcześniej otworzyć szybkę od strony kierowcy :cool2:

przekręciłem stacyjkę na zapłon i czekałem tak dobre pół minuty obserwując co się dzieje

:worried: i nic :!: straciłem nadzieje że się uda :norty: nic nie ruszając przy stacyjce, nadal zapłon zapalony, rozwarłem piny na około 4sek. poszedłem sprawdzić na zegary i :jawdrop: skasowane :dance:

Wcześniej metodą opisywaną na forum,kompletnie brak reakcji :mad2:

Mam nadzieje że się wam uda :wink: Pozdro

Opublikowano
A wiec po kolei :idea: pierw zwarłem piny w kostce :mrgreen:

zapłon zgaszony,w ogóle wyjęty kluczyk ze stacyjki :!:

drzwi pozamykane :!: podobno ma znaczenie :mrgreen: warto wcześniej otworzyć szybkę od strony kierowcy :cool2:

przekręciłem stacyjkę na zapłon i czekałem tak dobre pół minuty obserwując co się dzieje

:worried: i nic :!: straciłem nadzieje że się uda :norty: nic nie ruszając przy stacyjce, nadal zapłon zapalony, rozwarłem piny na około 4sek. poszedłem sprawdzić na zegary i :jawdrop: skasowane :dance:

Wcześniej metodą opisywaną na forum,kompletnie brak reakcji :mad2:

Mam nadzieje że się wam uda :wink: Pozdro

a co skasowales takim sposobem sam zegarek??

Opublikowano
zegarek tez zgasnie :)
"Urzędnicy są jak książki na półkach, im wyżej postawieni, tym rzadziej do czegoś słuzą" Napoleon Bonaparte