Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zmieniłem olej z Mobila 10w40 na Valvoline maxlive 10w40 i zaczął klekotać... Na mobilu też czasem zaklekotał, ale tak rzadko, że praktycznie w ogóle, a teraz cały czas... co robić...?
Opublikowano
Zmieniłem olej z Mobila 10w40 na Valvoline maxlive 10w40 i zaczął klekotać... Na mobilu też czasem zaklekotał, ale tak rzadko, że praktycznie w ogóle, a teraz cały czas... co robić...?

Już sam sobie chyba odpowiedziałeś.Zmień olej na poprzedni,bo z tym raczej już nic nie zrobisz.A dlaczego wogóle zmieniłeś na Valvoline?

Opublikowano
zbliżała się wymiana, poszukałem trochę na forum i zdecydowałem, że zaleję Valvolinem, jak widać raczej się nie opłaciło, albo po prostu na allegro jest jakiś kicz...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja ostatnio zalałem valvoline max life 10w40 i nic nie klekocze.

Kupiony u zaufanego sprzedawcy.

Ale widzę , że intercars też nim handluje a u nich raczej bym się nie bał kupić.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
zbliżała się wymiana, poszukałem trochę na forum i zdecydowałem, że zaleję Valvolinem, jak widać raczej się nie opłaciło, albo po prostu na allegro jest jakiś kicz...

Tak to bywa z tym allegro.Kup w sklepie i wymień ponownie,tak to jest z tym oszczędzaniem że czasem się płaci 2 razy znam to :norty:

Opublikowano

a może po prostu się coś przytkało, np jedna szklanka i stąd ten gips?? zbieg okoliczności, może valvoline jest odrobinę rzadszy od tego mobila?? W różnych autach lałem maxlife-a i nie było problemu, z mobilem zaś były... za to zawsze mijało parę tys. km jak się silnik przystosował do niego - spadało zużycie oleju, cichła praca;

nie osądzajcie panowie bez znajomości tego, co było w butelce :)

Opublikowano

Tez tak mam, do czasu az sie nie nagrzeje, tylko nie wiem czy po wypadku tak mu cos sie stalo, czy to przez olej, tez valvoline maxlife... z IC.

Tylko, ze zaraz po zmianie (przez 2 tygodnie) roznicy nie zauwazylem, po 2 tygodniach od czasu zmainy oleju mialem kolizje, i od wtedy to slysze...

wiec albo jestem przewrazliwiony, albo cos z silnikiem po stluczce, albo olej... nie wiem.

Pozdrawiam
Opublikowano
johnny - może szklanki mają dosyć, a może vanos?? u mnie klekocze 1-3 sekundy po starcie i to nie zawsze, ale motor zalany jest jakimś 5w40 :)
Opublikowano
ja mam zalany max life, i jest dobrze, raz klekota raz nie, nie wiem co mu sie dzieje, a teraz pare dni temu kolega zalał też 2.0 24v, Motulem 15w50 półsyntetykiem, i jest dobrze, sam mam niedługo wymiane, i może zrobie eksperyment :D
Opublikowano

Panowie!!!

Wystrzegajcie się zakupu oleju na Allegro. Tam grasują oszuści. Też "jestem po przejściach" z Mobilem 5W50 z Allegro. Silnik po nim klęknął. A co do Valvoline Maxlife 10W40 to ja go sobie chwalę ale kupuję tylko i wyłącznie w dużych sklepach i hutowniach.

Nie chcem, ale muszem... jeździć na gazie.
Opublikowano
johnny - może szklanki mają dosyć, a może vanos?? u mnie klekocze 1-3 sekundy po starcie i to nie zawsze, ale motor zalany jest jakimś 5w40 :)

vanosa nie mam

Pozdrawiam