Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
90,101,110,116,130 no i teraz 150km więc pewnie kolega miał 116 max i wtedy to możliwe bo ponad 11s do 100km nie powala na kolana ale 130km już bym miał obawy chociaż polo z tym silnikiem ma nieco ponad 9s
  • Odpowiedzi 65
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

nie żenie kitów mowie jak było poprostu :)

byc moze ze w takim razie bora nie jest w najlepszym stanie ;)

jak sami widzicie w poscie tez byłem zdiwiony bo bmka jest o wiele ciezsza a ma tylko 6 koni wiecej takze nie żenię nikomu ani nie sprzedaje kitów :D

bo po co mialbym to robic , to tzw wycinanie przynajmniej jak dla mnie jest mało wazne lub wcale :) ja tam uwielbiam jechac sobie umiarkowanymi, predkosciami a ekonomizer wtedy pieści mój wzrok :mrgreen: hehe

hmm wyciałem znaczy ze poszedłem do przodu i nie dało sie mnie juz wyprzedzic :mrgreen:

Opublikowano
Hej. Powiem ci ze takze stalem przed wyborem czy 320d i ktore. U mnie bylo oczywiscie ze po lifcie czyli 150KM. Ale jak zaczalem sie przygladac to zauwazylem ze 2003 roku przeszedl ten silnik jakis lift bo obroty czerwone(na obrotomierzu) sa od 5tys a nie jak wczesniej od 4,5 no i jest skrzynia 6 biegowa. I tak szukalem wydziwialem i kupilem 330d z 2004 roku:). Zastanow sie 320d to dobra opcja i mocy ma naprawde wystarczajaco
Opublikowano

w sumie bora ma tylko o jedną dziesiata mniej do setki jak bmw :) bora 9.8 , bmw 9.9 :)

predkosc maksymalna bory 207 , bmw 209 :)

z tym ze trzeba brac pod uwage to, ze te dane podawane sa zawsze pod pelnym dopuszczalnym obciążeniem auta.

czyli jest to mozliwe :mrgreen:

tymbardziej ze bmka jest ciezsza i ma wieksza dopusczalna mase obciążenia

pzdr!

Opublikowano
Hej. Z tymi obwodkami to nie wiem jak to jest. Obejzalem duzo tych bemek i te chromowane ramki mysle ze sa dokladane:) w moim 3,0d z 2004 nie mam ale pewnie bede dokladal (na aledrogo kosztuja 59zl) by rozweselic troche te liczniki
Opublikowano
Hej. Z tymi obwodkami to nie wiem jak to jest. Obejzalem duzo tych bemek i te chromowane ramki mysle ze sa dokladane:) w moim 3,0d z 2004 nie mam ale pewnie bede dokladal (na aledrogo kosztuja 59zl) by rozweselic troche te liczniki

Jak już kupisz to napisz jak wyjąc i rozkręcić liczniki , ja kupowałem takie do Audi za 80zł na Allegro ale w audi to moałem 15 minut roboty , napradwę aż inaczej się zrobiło , ładne to

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Moje opinie po 15 000 km o 320d

plusy :

niskie spalanie , w miarę kulturalna praca silnika , wygoda podróżowania

Wady :

Muł na drodze , czuć niestety wagę auta , mowa o wersji 136KM manual.

majkeld69 , widzę że jesteś z rzeszowa , gdybyś był na weekend 1-3 sierpień daj znać chętnie porównam auta.

Opublikowano
Hej. Powiem ci ze takze stalem przed wyborem czy 320d i ktore. U mnie bylo oczywiscie ze po lifcie czyli 150KM. Ale jak zaczalem sie przygladac to zauwazylem ze 2003 roku przeszedl ten silnik jakis lift bo obroty czerwone(na obrotomierzu) sa od 5tys a nie jak wczesniej od 4,5 no i jest skrzynia 6 biegowa. I tak szukalem wydziwialem i kupilem 330d z 2004 roku:). Zastanow sie 320d to dobra opcja i mocy ma naprawde wystarczajaco

lift był wczesniej pozniej to tylko zegary od 330d wstawiali

Opublikowano
Moje opinie po 15 000 km o 320d

plusy :

niskie spalanie , w miarę kulturalna praca silnika , wygoda podróżowania

Wady :

Muł na drodze , czuć niestety wagę auta , mowa o wersji 136KM manual.

majkeld69 , widzę że jesteś z rzeszowa , gdybyś był na weekend 1-3 sierpień daj znać chętnie porównam auta.

niestety na weekendach jestem w mielcu :(

ale jeszcze zobacze, jak cos to dam Ci znac na PW.

a co do wad.... to ja nie sadze zeby to był muł i w zyciu sie z tym nie zgodze... oczywiscie demonem szosy to nie jest ale wg mnie jak na swoje gabaryty to jest to calkiem dynamiczne auto.

pozdrawiam

Opublikowano
punkt widzenia zalezy od punktu odniesienia.dla kogos kto wczesniej jezdzil 200 konnym autem takie 136 koni nie robi wrazenia, i ma prawo mowic ze to mul.ale jak ktos sie przesiadl z opla corsy(cale 1.4 60 koni) :mrgreen: ,tak jak ja no to takie 136 koni bryka calkiem zwawo :mrgreen:
Opublikowano

Co do muła to może przesadziłem , ale w porównaniu do golfa gti (150KM) to różnica jest. Ale z drugiej strony sprawdzałem się z autem brata (Mercedes Sportcoupe C220 cdi 143KM) i do 100-110 auta idą łeb w łeb potem merc robi Pa pa . Tyle że auto ciut więcej NM i KM no i chyba lżejsze (brat o jakieś 30kg :). Mam jeszcze Ibizę Tdi 90KM (dziewczyny) i pewnie w weekend zrobię mały race :)

Ps. Majkeld69 , czekam na info gdybyś był w Rzeszowie

Pozdrawiam

Opublikowano
Co do muła to może przesadziłem , ale w porównaniu do golfa gti (150KM) to różnica jest. Ale z drugiej strony sprawdzałem się z autem brata (Mercedes Sportcoupe C220 cdi 143KM) i do 100-110 auta idą łeb w łeb potem merc robi Pa pa . Tyle że auto ciut więcej NM i KM no i chyba lżejsze (brat o jakieś 30kg :). Mam jeszcze Ibizę Tdi 90KM (dziewczyny) i pewnie w weekend zrobię mały race :)

Ps. Majkeld69 , czekam na info gdybyś był w Rzeszowie

Pozdrawiam

no ale golf ma 150 koni , buma 136 :( a jeszcze trzeba wziac pod uwage ze golf mniej wazy.

Opublikowano

ooo, mówisz o wersji 136KM?

Z nią Merc C220 cdi miał problem? hmm...

Co do Golfa TDI 150KM wiadomo... TDIki ciągną dobrze z dołu, poza tym masa i moc robią swoje.

PS. Ja z rolowanego moją 320d po programie (wyścig z dwójki tak od 30-40km/h, nie patrzyłem dokładnie) wygrałem - można powiedzieć na ćwiartkę (gdzieś tyle metrów było, może ciut mniej) z A6 Avant 2.8 benz. aut. Przy mojej trójce praktycznie do końca Audi było gdzieć długość samochodu za mną, mogłem bezpiecznie zjechać na jego prawy pas i pozdrowić awaryjnymi. Sam byłem w szoku, chłopak zapytał jaki mam silnik, gdy usłyszał 320d skwitował "ładnie chodzi" :wink:

PS. Na codzień tak nie jeżdżę.

E46 320d 175 PS@365Nm ...by Rogalotti
Opublikowano

ooo, mówisz o wersji 136KM?

Z nią Merc C220 cdi miał problem? hmm...

Co do Golfa TDI 150KM wiadomo... TDIki ciągną dobrze z dołu, poza tym masa i moc robią swoje.

PS. Ja z rolowanego moją 320d po programie (wyścig z dwójki tak od 30-40km/h, nie patrzyłem dokładnie) wygrałem - można powiedzieć na ćwiartkę (gdzieś tyle metrów było, może ciut mniej) z A6 Avant 2.8 benz. aut. Przy mojej trójce praktycznie do końca Audi było gdzieć długość samochodu za mną, mogłem bezpiecznie zjechać na jego prawy pas i pozdrowić awaryjnymi. Sam byłem w szoku, chłopak zapytał jaki mam silnik, gdy usłyszał 320d skwitował "ładnie chodzi" :wink:

PS. Na codzień tak nie jeżdżę.

Tak tylko mówisz o innym silniku(CR II) , bardziej podatnym na tunning.

PS. Golfa miałem benzynę , silnik abf 2.0 16v .... bardzo mile go wspominam