Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
no wiem ja slyszałem o kremie nivea i wysmarowalem i jest oki ale mam zamiar zrobic to troche lepiej tak jak na tych zdjeciach.a wazelina lepsza czy krem do rąk?
Opublikowano

krem do rak jest do rak:D

co jest lepsze to nie wiem, ja posmarowalem wazelina i od dluzszego czasu nie mam problemu z trzeszczacymi drzwiami

Opublikowano
no wlasnie w serwisie powiedzieli ze krem do rąk najdłuzej trzyma.A gdzie u ciebie trzeszczało na górze tam smarowales ??co jest pokazane na tych zdjeciach u góry jak uszczelke sie nakleja?
Opublikowano

tak na gorze, przesmarowalem kazde drzwi i mam spokoj

wczesniej nie wiedzialem co trzeszczy to smarowalem co popadnie...dopiero dluzsze studiowanie forum i odkrylem zaraze:D

co do naklejenia takiej uszczelki to rzeczywiscie moze pomodz na zawsze...ale gdzie takie cos kupic to nie mam pojecia

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
a jakby spróbowac podkleic szmaciana tasme izolazyjną ?
Konrad
Opublikowano
w NOMI widziałem różne kudłate uszczelki do drzwi czy okien - pewnie coś z tego by szło zastosować
Opublikowano
witam problem skrzypiących uszczelek pojawia się wtedy gdy mamy luz na zawiasach otwórzcie dzwi i poruszjcie góra dół i napewno będzie minimalny luzik wystarczy wjechać na wyboistą drogę i dzwi zaczynają skakać powodując piski smarowanie czym kolwiek to leczenie syfa pudrem lepiej wymienić bolce w zawiasach i po problemie
Opublikowano
mi skrzypialy w drzwiach takie plastikowe do trzymania tapicerki, wymienilem wsyztsko nasmarowalem i chula:)
Opublikowano
witam problem skrzypiących uszczelek pojawia się wtedy gdy mamy luz na zawiasach otwórzcie dzwi i poruszjcie góra dół i napewno będzie minimalny luzik wystarczy wjechać na wyboistą drogę i dzwi zaczynają skakać powodując piski smarowanie czym kolwiek to leczenie syfa pudrem lepiej wymienić bolce w zawiasach i po problemie

u mnie drzwi nie miały nic luzu bo sprawdzałem i skrzypiały

Opublikowano
Śpieszę z odpowiedzią. Wszyscy smarują uszczelki a nikt nie sprawdzi elementu, który drzwi trzyma na zamku. Chodzi o ten czarny plastik, na którym rygluje się zamek. Znajduje się na słupku. On się wyciera i zamek ma lekki luz. Powiem szczerze, że pierwszy raz spotykam się z samochodem z takim problemem. Praktycznie u większości znajomych występuje ten problem i tylko w BMW. :) Kiepawy mają ten element. :)