Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witajcie . pytanie jest następujące . Czy konieczne jest odłączenie akumulatora podczas wymiany diód podświetlenia zegarów, ponieważ aby wyjąć zegary niezbędne jest odłączenie kostek od zegarów z wiązkami kabli a więc jest obawa , że coś się zresetuje , proszę o pomoc w tej kwestii
Opublikowano
O znalazłem twój temat :) ja zdejmowałem zegary kilka razy i zawsze na aku podłączonym nic się nie stało poduszka też w porządku wydaje mi się że wystarczy że kluczyka w stacyjce nie ma i nie powinno być problemu.
BMW forever!!!
Opublikowano
bez kluczyka w stacyjce napewno wszystko będzie ok... robilem juz to wiele razy aż raz zapomniałem o kluczyku i bach :)

SPRZEDANA :((( buuuuuuuuuMój Compakt :)<--------- OCEŃ - komentarze i uwagi mile widziane na PW. !!!NOWE FOTY!!!

!!!Aktualizacja 05.08.2008 !!!

Opublikowano

lepiej odłącz wiele przy tym wysiłku niema :D

I nie diód tylko zapewne żarówek-dioda to jest tylko przy kontrolce od poduszki żeby nie było za łatwo wykręcić żarówkę i spokój, ale i to się da zrobić :norty:

Opublikowano
piszecie że bez kluczyka będzie ok a ja się nie zgadzam ponieważ bez kluczyka w stacyjce nie wyciągniecie zegaró ponieważ trzeba kierownicą obrócić w prawo przy wyjęciu i jak to zrobicie przecież się zablokuje kiera :nienie:
Opublikowano
widocznie masz jakiś inny model bo normalnie to wyjmuje się tak jak powiedziałem czyli z obrotem kiery w prawo ale nie twierdze , że jest inaczej :lol:
Opublikowano
U mnie jak kierownicę na wprost ustawiłem to wychodzą leciutko tylko kierownicę lekko do siebie pociągnąłem i wyszły.
BMW forever!!!
Opublikowano
Ja jak wymienialem podswitlenie to nie odlaczalem aku. inadodatk jeszcze zap[omnialem sie i bez zegarow przekrecilem staycjke. No mowie ladnie Al odlaczylem i wszytko gra nic ie nei stało
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
A może napiszecie gdzie ja dostane te diody???Codzi mi o zarowki ,bo jedna nie swieci i o diody bo brakuje okolo 10 diod..Gdy poprzekladalem to okazalo sie ze mam w aucie asc,zapieci pasow itp..CO myslicie???
Opublikowano
witajcie . pytanie jest następujące . Czy konieczne jest odłączenie akumulatora podczas wymiany diód podświetlenia zegarów, ponieważ aby wyjąć zegary niezbędne jest odłączenie kostek od zegarów z wiązkami kabli a więc jest obawa , że coś się zresetuje , proszę o pomoc w tej kwestii

siema potszebuje tez wymienic te zarowki od podswietlania zegarow ale powiedz mu gdzie to mozna kupic bo nigdzie nie moge znales pozdro

Opublikowano
Ja poszedlem do pierwszego lepszego motoryzacyjnego wzialem te zarowki na pokazanie i mieli od reki...Aha te duze od podswietlenia zegarow maja moc 3 waty.COs wydaje mi sie ze slabo szukales skoro ja dostalem w pierwszym lepszym sklepie...
Opublikowano
A może napiszecie gdzie ja dostane te diody???Codzi mi o zarowki ,bo jedna nie swieci i o diody bo brakuje okolo 10 diod..Gdy poprzekladalem to okazalo sie ze mam w aucie asc,zapieci pasow itp..CO myslicie???

Tam niema diod! Jest tylko przy kontrolce od airbag a to wszystko to żarówki a to dwie inne rzeczy :wink:

A co do tych brakujących-u mnie też brakowało trochę ale mi np. kontrolka od grzania świec żarowych nie bardzo jest potrzebna w benzyniaku :D:D:D

Jak powkręcałem wszystkie bo miałem ich kupkę to jedna mi się cały czas świeciła taka z zębatką-patrze w instrukcji a to kontrolka coś tam od automatycznej przekładni :roll2: mam manuala to wykręciłem :wink: