Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, ostatnio zauwazylem,ze po zimie mam bardzo zniszczony znaczek BMW na przedniej masce, zlazla taka folia ochronna i teraz proces niszczenia zapewne posunie sie znacznie szybciej...

Wiecie może czy mozna to jakos ze tak powiem naprawic? Tzn.np na allegro sprzedaja naklejki ktore przykleja sie na znaczek stary bez jego demontazu no i obylo by sie bez kupna nowego a tani nie jest...probowaliscie cos takiego?

W ogole myslac o zmianie po glowie chodzi mi znaczek ac schnitzer... :-/

Opublikowano
nie rób festynu z badziewnymi naklejkami z allegro, zamów nowy emblemat w aso- majątku to przecież nie kosztuje, oryginał to oryginał...
Opublikowano

nie wiem jak jest u Ciebie w mieście, ale w warszawie podrapany znaczek to zaleta :lol:

mi dwa razy ukradli w stolicy znaczek z maski, i to tak że za każdym musiałem malować maskę bo była podrapana do gołej blachy :duh: , w końcu założyłem odrapany emblemat ze szrotu i miałem spokój, lepiej wyglądał odrapany znaczek niż podrapana maska bez znaczka :?

Opublikowano

nie zawsze, oj nie zawsze :nienie:

miałem tylko odrapany znaczek, a teraz mam do kompletu draśniętą maskę :cry2:

dobrze że znaczek został

Opublikowano

Ja się skusiłem na te tanie znaczki (po 25 zł z allegro) jeszcze do poprzedniej Bumy i najśmieszniejsze było w nich to, iż oprócz marnej jakości samego malowidła, haczyki które wchodzą w maskę lub bagażnik są często źle ułożone przez co znaczek delikatnie krzywo leży. :D

Poprzedni właściciel wpadł na wspaniałomyślny pomysł i zaszpachlował miejsce na znaczek na przedniej masce. Fajnie wygląda i nie ma czego z przodu ukraść. :8)

Opublikowano
uriel jedź na giełdę tam dostaniesz bez problemu, ja ostatnio u siebie zapłaciłem 20zł a emblemat w bardzo dobrym stanie i ori ;)

Dzięki takiemu kupowaniu napędza się złodziejski rynek kradzieży różnych pierdół z aut typu właśnie znaczki, kołpaki, wklady luserek, listwy, antenki, wycieraczki itp.

Opublikowano
uriel jedź na giełdę tam dostaniesz bez problemu, ja ostatnio u siebie zapłaciłem 20zł a emblemat w bardzo dobrym stanie i ori ;)

Dzięki takiemu kupowaniu napędza się złodziejski rynek kradzieży różnych pierdół z aut typu właśnie znaczki, kołpaki, wklady luserek, listwy, antenki, wycieraczki itp.

wlasnie, na gieldzie zapewne mozna bylo kupic moje kolpaki i halogeny. wkladow nie ukradli, ale do znaczka tez probowali sie dostac i mam w 316 podrapana maske.

A policja przyslala informacje o zamknieciu sledztwa bardzo szybko, gdyby nie strajk poczty, to pewnie mialbym to juz na drugi dzien po zgloszeniu.

Opublikowano

Co do kradziezy to przeciez nie zlikwiduje sie procederu, fakt to jest troche tak,ze popyt napedza podaz ale kazdy patrzy na swoje potrzeby subiektywnie, chce jak najlepiej, jak najtaniej i jak najszybciej zalatwic tu akurat ten emblemat, i nie oszukujmy sie, swiata sie nie zbawi a mowiac szczerze: pojade na gielde i cos poszukam.

Troche sie madruje ale swoją Bume trzymam w garazu na wlasnym podworku wiec ciut mi lepiej:) spoko, dziekuje za rady

A co myslicie o zmianie emblematy na ac schnitzer'a?

Opublikowano
A co myslicie o zmianie emblematy na ac schnitzer'a?

Wg mnie fajnie bo to wyglądało, gdyby autko było rzeczywiście stunningowane przez AC Schnitzer albo jako dodatek do stunningowanego autka. Sam znaczek jak dla mnie to jak doczepienie tłumika Ultera z szeroką końcówką albo sportowa kierownica Dino w E39 do Beemki w fabrycznym setupie, czyli ni w piczko, ni w oko. :P

Są też inne sposoby np. :

- naklejki czarne http://www.allegro.pl/item384899826_emblemat_bmw_e46_e36_e39_logo_czarne_black_tuning_.html

- znaczki z karbonu (wg mnie są super) http://www.allegro.pl/item390176010_real_carbon_emblemat_bmw_e36_i_inne.html

Można też zaszpachlować. :8)