Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Członkowie klubu
Opublikowano

Witam Szanownych Forumowiczów, :!:

9 Czerwca 2008 zamówiłem w salonie nowe BMW 120d E87, wg. własnej konfiguracji . Sprzedawca zapewniał mnie, że auto będzie do odbioru w drugiej połowie lipca. Niestety z przyczyn niezależnych od nich (tak to ujęli) dostarczenie auta opóźni się o około 1 miesiąc czyli do drugiej połowy sierpnia.

Ile w Waszym przypadku wynosił czas realizacji zamówienia (od momentu podpisania umowy do odbioru auta) ?

Zastanawiam się czy przypadkiem nie było to zagranie handlowca aby zwabić klienta (czyli mnie), podając nieprawdziwy czas realizacji zamówienia...

Pozdrawiam

Opublikowano

Mi przedstawiono następujące wyliczenie (licząc od końca):

- dostawa po produkcji 6-8 tyg.

- rekonfiguracja auta z wolnej kwoty produkcyjnej nie później niż 4 tyg. przed produkcją;

czyli na początku czerwca zamawiamy auto z produkcji lipcowej z dostawą najwcześniej pod koniec sierpnia.

Zgodnie z tym wyliczeniem dla dostawy w lipcu musiałbyś mieć auto z produkcji czerwcowej, ale wtedy zgodnie z tym co mi powiedziano nie byłoby możliwości zrobienia własnej konfiguracji - czyli coś tu nie gra.

Ile jest w tym prawdy - nie mam bladego pojęcia, za każdym razem gdy dopytywałem się o szczegóły uzyskiwałem inne odpowiedzi :duh:

Opublikowano

a ja zapłaciłem i wyjechałem autem-ale ja brałem używane EX AG :lol:

Panowie-bądźcie cierpliwi,niebawem dotrą Wasze bryczki a wtedy-fiu..fiu..zapomnicie o tych kilku dnaich zwłoki-bedziecoe zachwyceni i tego Wam życzę :cool2:

MIKE

"Pokazał taki międzynarodowy gest pokoju i przyjaźni, środkowym palcem" M.Sokół o geście Nicka Heidfelda :-)

Opublikowano (edytowane)

Powiem jak to przerabialiśmy w robocie. Otoz diler musi wysłać zamówienie z danego miesiąca w okreslonym terminie, zeby zamowienie bylo skierowane do produkcji w nastepnym miesiacu. Jesli przekroczy ten termin lub klient zamowi po tym terminie, to wyprodukowane auto bedzie nie za miesiac, ale dopiero za 2 miesiace. Czyli np termin dilera do 15 czerwca, a wysle diler zamowienie po 15, to realizowane zamowienie nie bedzie w lipcu, ale dopiero w sierpniu, wiec juz uplywa 6 tyg zanim zacznie sie produkcja. Nie oznacza to wcale ze bedzie auto wyprodukowane w 1 tygodniu sierpnia, moze byc w 4 tygodniu sierpnia. Zrobiło się juz 10 tygodni, potem dostawa do kraju formalnosci i jest 12 tyg wiec taki termin jest jak najbardziej realny.

Ale czymże jest ten czas, skoro sie kupuje auto według własnej konfiguracji :D , a nie szajs jaki ma diler na stanie w beznadziejnym kolorze i z niepotrzebym dodatkowym wyposażeniem.

Edytowane przez renoraines
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Dzięki za słowa wsparcia :)

Pozostaje mi tylko uzbroić się w cierpliwość i czekać...

Opublikowano
zgadzam się z poprzednikami... też czekałem 2 miesiące na auto i świadomośc ,że robią Ci takie jakie chcesz jest niesamowita :lol: ,a czekanie naprawdę tylko podkręci efekt w momencie odbioru :D Pozdrawiam :dance:
Opublikowano
Szkoda tylko, że to czekanie wypadnie na miesiące wakacyjne...

... jak wszyscy wrócą w pażdzierniku czy we wrześniu wkurzeni do roboty to wsiądziesz do nowej beemy i w złotojesienny Polski weekand pojedziesz sobie gdzie chcesz :cool2:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
trzeba było zamówić w premium selection - ja czekalem 2 tygodnie :) tylko jeszcze tydzień na rejestrację - jak wszystko aparat biurokratyczny musi utrudnić :P

Prawo jest sztuką dobra i słuszności ;)

Moje BMW: F32 420d '14, E87 116i '07, a ponadto: F10 520xd '16, F20 118i '15 , X1 sdrive18i '12.

poprzednie: E61 520dT '08, E90 318i '10, E91 318d '07, E87 116i '05, E39 520i '00, E36 318i '93, E34 530i '89, E30 316 '86.

Moja przygoda z BMW od 1990r.

• Członkowie klubu
Opublikowano
Ja chcę auto fabrycznie nowe w konkretnym wskazanym przeze mnie wyposażeniu... W Premium Selection jest dość ograniczony wybór opcji i najczęściej sprowadza się to do "biorę co jest".... i poza tym są to z reguły auta używane a ja chcę nowe.
Opublikowano
2 tygodnie to czas, w ktorym diler sciagnie auto już wyprodukowane ( np ktos zamowil i zrezygnował) i gdzies w Polsce czy Niemczech czeka na nowego nabywce. Tez tak mielismy z vectra, niecale 3 tyg i fura do odbioru.