Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam następujący problem ciągle mi się rozładowuje akumulator... postoi ze 2 dni i po nowym akumulatorze, muszę na noc wyłączać klemy bo będę go pchał;/. W czym tkwi problem posprawdzałem ładowanie, wszystko ok... Mam klimę możliwe że "jeż" mi padł i to jego wina?
Opublikowano

Jeśli rzeczywiście coś pobiera prąd to po powyjmuj po kolei bezpieczniki obwodów zasilanych z pominięciem stacyjki (radio, alarm, centr. zamek, ośw. wewnętrzne itp.).

Jeśli nie jest to żaden z obwodów zasilanych przez bezpiecznik to sprawdź jeszcze resztę, zwłaszcza alternator i jego diody.

Zajrzyj tu jeszcze: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=44036&postdays=0&postorder=asc&start=0

Prowadzę swoje życie, a nie BMW
Opublikowano
Musisz sprawdzić miernikiem ile prądu pobierane jest przy wyŁączonych wszystkich odbiornikach. U mnie w e30 paliŁa się lampka w bagażniku.
Opublikowano
Kolego podłącz amperomierz do odpiętej klemy aku i zobacz ile ciągnie prądu a potem wyjmuj bezpieczniki aż trafisz na obwód który ciągnie prąd
Opublikowano
Alternator też był zmieniany i nie przyniosło to efektu żadnego:)

Znalazłeś w końcu przyczynę problemu? Podziel się proszę. Co zrobiłeś?

Uzależniony od 325iC

Zakochany w żonie

.....ja też jeżdżę E30 z wyboru!

Opublikowano
Musisz sprawdzić miernikiem ile prądu pobierane jest przy wyŁączonych wszystkich odbiornikach. U mnie w e30 paliŁa się lampka w bagażniku.

Myślę, że od tego należy zacząć, a później jeśli ten prąd coś pobiera to szukać przyczyny tak jak opisałem wyżej.

Prowadzę swoje życie, a nie BMW
Opublikowano
dziękuje za podpowiedzi, musze wybrać sie do osoby posiadającej amperomierz bo nie mam i sprawdze i wypowiem sie czy poskutkowało:) niestety ciągła praca przedłuża mi termin sprawdzenia co tam gra niepotrzebnie.
Opublikowano
dziękuje za podpowiedzi, musze wybrać sie do osoby posiadającej amperomierz bo nie mam i sprawdze i wypowiem sie czy poskutkowało:) niestety ciągła praca przedłuża mi termin sprawdzenia co tam gra niepotrzebnie.
Opublikowano
Miałem też ten dylemat ciągnęło mi prąd z bezpiecznika nr.32 (zapalniczka) w E36 zapalniczki pobór 0.10A teraz nic 0.00A, były właściciel miał takie Kongo że nie wiedziałem czy płakać czy śmiać się :mad2: nie było rzeczy co by było podłączone pod zapalniczkę (radio po jaki grzyb, halogeny, nawet oświetlenie wnętrza i szyber, no i najśmieszniejsze + z + jakim cudem :mad2: ) Zrób jak koledzy ci napisali powyjmuj bezpiecznik i sprawdzaj po kolei ( tylko przy zamkniętych drzwiach)
Opublikowano
mi w e30 tez tak rozładowywało i sie okazało, ze to było przez radio. linia zasilająca podtrzymanie pamieci w radiu. gdzies tam sie zwarcie robiło, ale tez szukałem długo co to moze byc. metoda wyciągania bezpieczników jest najlepsza połączona z amperomierzem
Opublikowano
sprawdziłem i najprawdopodobniej to radio ciągnęło prąd na wyłączonym zapłonie, oswietlenie wnetrza i radio mam na jednym bezpieczniku;/ wyąłem radio i czekam czy bedzie jakis efekt. MAM NOWY AKUŚ bezobsługowy:)