Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Drodzy forumowicze po całonocnym postoju Beemki odpalam silnik a tu po kilku sekundach komunikat oeldruck motor,który w ułamku sekundy znikł.Zgasiłem,odpaliłem ponownie i wszystko wporzadku.(olej stan itd.)Objaw powtarza się po całonocnym postoju.Czy to szwankuje czujnik ciśnienia oleju?Gdzie on jest?

P.S.Samochodem pojechałem nad morze i śmigał aż miło bez zadnych defektów.

POZDRAWIAM.

Opublikowano
Moze byc czujnik...o ile sie nie myle ...jesli jest to rzedowka... to jest gdzies z prawej strony silnika pod kolektorem ssacym.Latwo go wymienic.Pozdrawiam.
Opublikowano
Witam.

Drodzy forumowicze po całonocnym postoju Beemki odpalam silnik a tu po kilku sekundach komunikat oeldruck motor,który w ułamku sekundy znikł.Zgasiłem,odpaliłem ponownie i wszystko wporzadku.(olej stan itd.)Objaw powtarza się po całonocnym postoju.Czy to szwankuje czujnik ciśnienia oleju?Gdzie on jest?

P.S.Samochodem pojechałem nad morze i śmigał aż miło bez zadnych defektów.

POZDRAWIAM.

A jakie obroty miał po odpaleniu? Ja np gdy miałem uszkodzony reduktor LPG i na zimnym silniku szła do silnika benzyna + LPG tak że nie mógł tego wszystkiego przepalić, ze dwa razy miałem taki komunikat po odpaleniu jak nie dodałem gazu... bo silnik zaraz po odpaleniu kilka sekund miał 300-400 rpm... po naprawieniu reduktora wszystko ok :)

Także jeśli silnik nie ma obrotów to może tak być.

Pozdrawiam

Opublikowano
Tak całą...Czy dużo roboty?hmm.....w sumie nie.Miałem trochę problem z odkręceniem starej puszki.Roboty dużo nie ma bo nie trzeba nawet oleju spuszczać.a takie puszki są dostępne na allegro po 30zl :D

http://img236.imageshack.us/img236/9483/podpis1wx9.png

One heart,one beat

Moja E32 735i