Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam BMW e34 TDS z 93 r, przebieg 160 tys od czasu gdy go kupiłem borykam sie z przekłamującym obrotomierzem i ekonomizerem.

Na jałowym mam niby 1400 obr/ min lekko dodam gazu juz mam niby 5 tys :/ a silnik na oko ma wtedy moze z 2 tys max. Podczas jazdy czesto wskazówka obrotow lezy na czerwonym polu... i tak samo ekonomizer grubo po prawej stronie jest schowany rzadko sie wychyla. jadac oszczednie tj 70 km/h na IV biego schodzo ekonomizer do 20 L..........

A Beemka pali w mieszanej max 9 L.....

Spotkał sie ktoś z tym? Wyczytałem tylko ze ktoś miał problem z niedziałającym obrotomierzem ale ten tu działa tylko że kłamie !

Co to może być?

BMW => jedyna słuszna marka
Opublikowano
wina zegarów, ściślej kości (eeprom-a) - złapał jakieś dziadostwo, jeśli resety nie pomogą - naprawiaj zegary
Opublikowano
zapraszam do mnie, masz najprawdopodobnie wsadzone zegary z benzyniaka., jesli sa sprawne i nie masz problemow jak w opisie na moich aukcjach to samo przestawienie z PB na diesla bedzie cie kosztowac 40zl, chyba ze chcesz od razu zregenerowac je w calosci zeby nie bylo problemow za pol roku to 70zl + przesylka.