Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy mogłby ktos krok po kroku opisac co mam zrobic aby autolaram zaczol dzialac , pod lusterkem wstecznym widoczna jest dioda tylko ze nie swieci. A moze mam wersje bez alarmu?
Opublikowano

W standardzie autoalarmu nie ma.

A na pewno w moim 116i nie było.

W salonie mi dokładali...

Działa z kluczyka i faktycznie mruga lampką

pod lusterkiem...

Pozdroofka

TT

Opublikowano
Witam ,co do alarmu to ja posiadam i jak tak dalej będzie to właśnie ten alarm mnie wykończy.Załancza się co 3,4h nikogo obok smochodu nie widać ,alarm był sprawdzany komputer pokazał że wszystko ok. jestem tak zdesperowany że zaraz powyrywam kable od alarmu.Więc zazdroszcze tobie że nie masz alarmu.
Opublikowano

Ale co AC?No tylko mi nie mówcie,że mając BMW oszczędzacie na AC.

AC to podstawa!!Oczywiście,że mam.gdybym nie miał miec to nie kupowałbym w ogóle auta.Przy każdym samochodzie mam AC i uwazam,że ten kto nie ma jest niespełna rozumu.

MIKE

"Pokazał taki międzynarodowy gest pokoju i przyjaźni, środkowym palcem" M.Sokół o geście Nicka Heidfelda :-)

Opublikowano
Pod latarnią najciemniej-Allianz-obsługuje BMW i nawet mój "prywatny" ubezpieczyciel mówi,że ma (Allianz)o wiele lepszą ofertę.I nie wymagają dodatkowego zabezpieczenia.

MIKE

"Pokazał taki międzynarodowy gest pokoju i przyjaźni, środkowym palcem" M.Sokół o geście Nicka Heidfelda :-)

Opublikowano

A to ciekawe, bo też mam w Allianzie

i o braku alarmu nawet gadać nie chcieli...

Co wiecej, alarm musiał być z ich listy referencyjnej!

Fakt, że to nie jest salonowe ubezpieczenie,

ale przez agenta... że tak powiem... mojego własnego...

Pozdroofka

TT

Opublikowano

Tak, Ex AG.

A jakie to ma znaczenie?

Jeśli myslisz o tym, że mogłem skorzystać w salonie z ubezpieczenia,

to od razu powiem, ze bardziej mi się opłacało u mojego

agenta... :lol:

Pozdroofka

TT

Opublikowano
Witam, u mnie podczas ubezpieczania auta w Warcie gość stwierdził, że w ich katalogach seria 1 widnieje jako auto z fabrycznie montowanym autoalarmem (nie sprawdzał czy mam ten autoalarm faktycznie), potwierdzam że do autocasco wymagane jest w warcie posiadanie dwóch zabezpieczeń,
Opublikowano
Ac co z wypłatą odszkodowania w przypadku auta sprowadzonego - liczycie że dostaniecie odszkodowanie poczytajcie umowy Ac zobaczcie wasze deklaracje celne i umowy kupna a stwierdzicie że szkoda pieniędzy na ubezpieczenie ponieważ i tak nie dostaniecie odszkodowania - jest to praktyka wszystkich firm ubezpieczeniowych
Opublikowano

Witam serdecznie,

mam pytanie odnosnie alarmu do nowej serii 1, 3-drzwiowej. Zastanawiam sie, czy mozna dolozyc do niej alarm niefirmowy, gdzie by to dobrze zrobic w Krakowie? No i glowna sprawa, czy w ogole warto sie w to bawic? Czy nie jest to ryzykowne (elektronika, straszy aso!) Troszke cena u dilera mnie zaskoczyla, wiec pytam na forum :)

Pozdrawiam

pauli.

Opublikowano

ja sie dowiadywalem: w aso alarm 800, zalozenie 1200

a tutaj: http://autoalarm.prv.pl/kontakt.html

gosc rzekl, ze do 120d stoi 700 zl z zalozeniem

rzekl: "panie, do pana auta bardzo drogo bo musi byc taki i siaki, i w pilocie panskim itp i dlatego 700zl"

niestety termin mial na 10 dni wiec ja skorzystam nastepnym razem bedac w Krakowie

zh
Opublikowano

oba ASO krakowskie - 2600zl. do 2000 bym placila.

w Hero pod Krakowem proponuja mi SEO za 600zl. nie chodzi nawet o cene, o rzad wielkosci, powiedzialabym. no i rzecz kluczowa - zebym nie spedzala potem czasu w aso naprawiajac elektronike. zbyt duzo kosztuje czasu i pieniedzy.

Opublikowano

Jeżeli chodzi o alarmy i ubezpieczenia auta kupionego w salonie BMW w Polsce wygląda to następująco:

- samochód nowy ma alarm będzie już w standardzie, jest zawarty w cenie podstawowej auta. W pakiecie polskim alarm nie figuruje.

- samochody używane Ex-AG są z rynku niemieckiego i nie posiadają standardowo alarmu, jeżeli samochód ma alrm, tzn. że ktoś go specjalnie sobie zamówił.

W salonach są specjalne pakiety ubezpieczeniowe dla samochodów sprzedanych przez salon, są to ubezpieczenia firmy Allianz.

Allianz nie wymaga drugiego zabezpieczenia w postaci alarmu czy czegokoliwek innego do ubezpieczenia auta jeżeli jego kwota nie przekracza 95.000 pln.

Jako ciekawostkę podam, że jest teraz promocja na ubezpieczenie nowo zakupionego Ex-AG 116i/118d, stawka ubezpieczeniowa wynosi 1%.

www.bmw-uzywane.com

http://img115.imageshack.us/img115/7632/88263882bl9cn0.jpg

M3 3.0 E36 '95 Turbo - okolice 500 KM

Opublikowano
dokładnie jak napisal Os-ja tez nie potrzebowąłem drugiego zabezpieczenia-i tylko Allianz to uwzględniał (auto EX AG)

MIKE