Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witam

Mam mały problem. Przed wczoraj padł mi akumulator. Podłączyłem prostownik i naładowałem go przez noc. No i wtedy się zaczęło. Szyby potrafią się same opuścić na dół a dzisiaj nie mogę zamknąć samochodu bo po zamknięciu auta z pilota centralny zamek odskakuje (zamykam auto guziki w dzwiach się chowają i w tej samej chwili wyskakują). Wie ktoś co to może być. Czyżby wina tego aku?? Jest już do bani?? Auto odpala ładnie także już sam nie wiem...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Więc podjechałem dzisiaj do elektryka i rozłożył ręce... Nie wie co jest grane. Kazał jutro zostawić auto i będzie szukał... Masakra... Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły co to może być albo co sprawdzić bo boję się jeszcze większych strat jak elektryk zacznie szukać po omacku...
Opublikowano
A błędy sprawdzałeś? Może podłączając prostownik zrobiłeś zwarcie i uszkodziłeś moduł sterowania zamka.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Sytuacja opanowana. Okazało się że rozsypał się zamek w dżwiach kierowcy i zablokował się na pozycji otwarte dżwi. Także gdy ja zamykałem z pilota centralny zamek odskakiwał bo dzwi kierowcy były cały czas ostwarte. Muszę wymienić wkład w zamku.

Dzięki wszystkim za pomoc. :wink: Całe szczęście obeszło się bez jutrzejszej demolki całego auta przez szalonego elektryka.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No i dzisiaj po raz kolejny padł aku. Jutro rano jadę kupić nowy. Jaki akumulator powinien być w 330i bo mój jest 70Ah i nie wiem czy nie jest on za słaby.
  • 1 miesiąc temu...
  • Członkowie klubu
Opublikowano
No i dzisiaj po raz kolejny padł aku. Jutro rano jadę kupić nowy. Jaki akumulator powinien być w 330i bo mój jest 70Ah i nie wiem czy nie jest on za słaby.

Jaki kupiłeś?

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

• Członkowie klubu
Opublikowano

dla coupe ETK podaje 70ah, lub 80ah

kupiłem dziś Banner'a 74ah

Pozdrawiam,