Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam E-36 318TDS

Ostatnio zaczęła mi mrugać kontrolka sygnalizująca grzanie świeć żarowych podczas jazdy.

Co to może być. Wydaje mi się że jest to jakiś coś w samej desce, bo po puknięciu w nią gaśnie.

Macie jakieś sugestie?

Jak sprawdzić czy to tylko świeci się kontrolka, czy również świece grzeją?

I pytanie nr 2 :-)

Gdzie znajduje się filtr kabinowy? bo nie mogę go znaleźć

Pozdrawiam

Opublikowano

1. Jedź na komputer - jeśli świece - to wykaże błąd. Albo wykręć licznik i przeczyść wszystkie styki jakie masz do niego doprowadzone. Może po prostu jakaś wiązka nie styka.

2. Co do dwójki poszukaj tutaj ->

http://www.filtron.pl/2005/index.php?option=com_wrapper&Itemid=111&skok=2&menu=1&submenu4

na pewno znajdziesz. W menu pliki do pobrania są instrukcje jak wymienić. Ja w E46 mam w podszybiu (taka kratka poniżej wycieraczek jak otworzysz maskę silnika) ale ty możesz mieć np. nad nogami pasażera. Zależy od tego jaką wersję samochodu posiadasz.

...Przyspieszenie to najlepszy sposób na spędzenie czasu między zakrętami 😜

-> E46-> E39-> G20

Opublikowano
jeżeli masz sedan, to musisz wykręcić schowek od strony pasażera, ściągnąć tunel na nogi i za dmuchawą ujrzysz takie pokrętł, odkrecasz je i tam jest filtr kabinowy. Poszukaj na forum wpisz filtr przeciwpyłkowy lub kabinowy, to znajdziesz instrukcję razem ze zdjęciami