Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wyciagnalem ostatnio termostat i moj wskaznik od temperatury w trasie jest ok 2mm w prawo od niebieskiego pola a w miescie to roznie ale raczej w pionie czy moge tak jezdzic i nic sie nie stanie czy lepiej zalozyc termostat?
Opublikowano (edytowane)

Jeśli masz rzeczywiście wskazówkę tylko 2 mm. od niebieskiego pola, to prawdopodobnie masz źle odpowietrzony ukł. chłodzenia. Wskazówka powinna być, albo idealnie w pionie, albo delikatnie odchylona od pionu w prawo (niektóre bumy tak mają i jest dobrze).

No chyba, że nie zrozumiałem Cię. ;) :think:

EDIT:

Sorki, jakoś źle przeczytałem. Zakładaj termostat, bo m.in. szkoda paliwa na niedogrzany silnik.

Edytowane przez Lucass_81
Opublikowano
termostat lepiej załóż, cena nie jest wysoka ja u siebie wymieniałem na używanego (masowo części z rozbiórki kupowałem, normalnie bym wziął nowego) i mam jak go zagrzeje wskazówkę minimalnie w lewo od pionu :)
Opublikowano

05 Thermostat

88CEL

1 to 1995/12

0,100 28,00 € 11 53 7 511 580

05 Thermostat

92 CEL

1 0,100 25,00 € 11 53 7 511 083

masz termostat 92 C jeżeli nie odchyla sie w prawo a piszesz że raczej w pionie to wszystko w porządku

Opublikowano
Kolego jeżeli w trasie wskazówka jest trochę za niebieskim to świadczy to o niedogrzaniu silnika kłania się termostat skutkuje to większym zużyciem paliwa i silnika radze tak nie jezdzic-pozdrawiam
Opublikowano
u mnie na początku miałem to samo. wymieniłem termostat. koszt ok. 40 zł. Wahler made in germany. temperatura otwarcia 92 stopnie. Dokładnie ten sam był stary. Od tej pory temp. na wskaźniku równiuteńko w pionie

montrealblau metallic

http://images32.fotosik.pl/159/5915b878132dde91.jpg