Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam uszkodzony panel klimatronika. nowy kosztuje 2200 a uzywki na allegro 100 - 300 zl. na co uwazac przy zakupie uzywki? sa jakies rozne rodzaje tych paneli roznice sie wiazka kabli? najwazniejsze pytanie jak wymienia sie taki panel, czy to sie jakos podwaza od bokow i on wysunie sie sam? czy dam sobie rade sam z wymiana czy lepiej zostawic fachowcom.
Opublikowano

Jak działałem u siebie z nagrzewnicą spotkałem się z dwoma wersjami nagrzewnic (inne silniczki) i paneli sterujących oraz sterowników silniczków krokowych- te czarne skrzynki za nagrzewnicą. Jeżeli chodzi o panele to różnica jest w wyprowadzeniach takiej wtyczki obok wiatraczka - w mojej wersji 88 są dwa piny a a wersji z 92roku już trzy piny... Sterowniki silniczków krokowych mają inne gniazda...

Jeżeli masz trzy piny to mam taki panel do sprzedania...

Obecnie AUDI S4 QUATTRO... do BMW wrócimy na wiosnę
Opublikowano

Klima w E38 :

Panel z pokrętłami regulacji sily nawiewu i miękkie guziory na regulacje temp , taki panel można dowolnie wymienić na miękki panel , ale sa dwa rodzaje MAX to jest przewidziane do obsługi weba sto (ogrzewanie postojowe) i Rest czyli standard który wykorzystuje resztę ciepła .

Sam wymieniałem taki panel i różnią sie dodatkowa wtyczka 2 pionowa chyba