Skocz do zawartości

Regeneracja amortyzatorów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pytanie jak temat- co sadzicie o regeneracji amortyzatorow...w mojej furce zauwazylem ze z przedniego lewego wycieka olej.Kumpel ma mi dac namier na kolesia, ktory zajmuje sie regeneracją i pytanie czy warto, czy lepiej sie nie bawic tylko wymienic na nowe...i pytanie nastepne czy wymienic ewentualnie tylko przod czy calosc, czyli 4 amorki. Jesli tyl jest dobry czy jest sens wymieniac??Prosze o doradzenie, moze ktos sie awil w regeneracje?

pzdr

chiptuning, diagnostyka

506 072 789

Opublikowano
nie oplaca sie regenerowac wwymienic na nowe, wymieniamy parami, a tyl to zalezy ile % trzymaja ,jak sa ok to po co sie wpedzac w koszty
Opublikowano

to wymieniaj przod, a tyl jak jest ok i nie bedzie po wymianie odjezdzal to niech zostanie

w regeneracje bym sie nie bawil,amory to bezp a z regeneracjami roznie moze byc :roll: a ich chyba roznica cenowa nie jest ogromna :twisted:

Prowadziłeś kiedyś BMW? To jest adrenalina, to jak narkotyk - wciąga. Jesteś królem świata i nikt ci nie podskoczy :diabel_faja:

Nowe forum BMW tylko dla serii 3

http://www.3er.pl

warto tam być!!!

Opublikowano
  • Autor

W takim razie bedzie trzeba kupic nowki, bo z tego co piszecie nie oplaca sie regenerowac, ale wymienie tylko na razie przednia os, bo nie ma na tyle kaski zeby od razu 4 wymienic. Lookalem na allegro i sa duzo rozbieznosci.Wiadomo Bilstein czy Sachs sa najlepsze, ale one kosztuja 200 i wiecej. Sa tez amorki po, np. 139 firmy GH

http://moto.allegro.pl/item357645884_amortyzator_bmw_3_e36_przod_nowe_gazowe_gh_.html

co o nich myslicie lub o tych tanszych za ok 100

http://moto.allegro.pl/item367156135_promocja_amrtyzatory_gazowe_bmw_e36_przod.html

czy warto?Niby gwarancja na 2 lata wiec co proponujecie??

chiptuning, diagnostyka

506 072 789

Opublikowano
Do tej pory slyszalem, ze Bilsteiny swietnie sie nadaja do regeneracji, dystrybutor w Wawie sie tym zajmuje. Innych amorow balbym sie regenerowac.
Opublikowano
W takim razie bedzie trzeba kupic nowki, bo z tego co piszecie nie oplaca sie regenerowac, ale wymienie tylko na razie przednia os, bo nie ma na tyle kaski zeby od razu 4 wymienic. Lookalem na allegro i sa duzo rozbieznosci.Wiadomo Bilstein czy Sachs sa najlepsze, ale one kosztuja 200 i wiecej. Sa tez amorki po, np. 139 firmy GH

http://moto.allegro.pl/item357645884_amortyzator_bmw_3_e36_przod_nowe_gazowe_gh_.html

co o nich myslicie lub o tych tanszych za ok 100

http://moto.allegro.pl/item367156135_promocja_amrtyzatory_gazowe_bmw_e36_przod.html

czy warto?Niby gwarancja na 2 lata wiec co proponujecie??

sprawdz sobie w realoem czy aby na penwo masz takei amorki w e36 bylo duzo rodzajow...............................a jak masz zamiar kupic chinskie typu gh czy daco to lepiej regeneruj a z gwranacja 24 miesiace w takich amorach jest tak ze jak bedziesz reklamowac oczywysci emusisz odeslac calosc do producenta na swoj koszt po 2 tyg dostaniesz odmowe reklamacji ze wzgledu na zly stan polskich drog lub cos podbnego odesla znow na twoj koszt do ciebie bedzie cie to jzu kosztowac z 50-60 zl bo wysylaja to kurierem ty stwredzisz ze nie oplaca sie za 130 zl z tym bujac i olejesz to i kupisz oryginlane uzywki badz sacha czy bilsteina:)

Opublikowano

Kolego sprawdź sobie jaki dokładnie masz typ amortyzatora, sądząc po roku produkcji twego auta posiadasz amorki które mają mocowanie na długi łącznik stabilizatora, jeśli takowy łacznik masz u siebie te amorki nie beda pasować,inna jest również poduszka amortyzatora.

Sprzedawanie na aukcjach amorki do e36 po 06.92 r nie mają tego mocowania ,łącznik w tym przypadku krótki mocowany jest do wachacza.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
nie beda, przeciez pisze ze od 6.1992, wlasnie w tym szkopul, te przed 06.1992 maja inne mocowanie czy cos, ja mam farta bo moja becia wyjechala z fabryki 06.1992 ;)
Opublikowano
  • Autor
No to w takim razie lipa:/ trzeba poszukac czegos innego...A juz myslalem ze bedzie git, bo 600zl za komplecik to nie tak drogo a Bilstein to nienajgorsza firma...

chiptuning, diagnostyka

506 072 789

Opublikowano

Nie opłaca sie regenerować bo nikt nie da 100% gwarancji..

wymieniaj najlepiej Parami .. Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor
Znalazlem Bilsteina tylko ze do 1991r. sa drozsze...od czerwca 1992r. mozna dostac za 600zl, ja musialem niestety dac z przesylka i z odbojnikami 947zl za komplet 4 szt.:/ pieniadze potezne, ale mam nadzieje ze w komforcie jazdy wszystko mi sie zrekompensuje:) pzdr

chiptuning, diagnostyka

506 072 789

Opublikowano
  • Autor
Moze to nieuzo jak za kmplecik, ale ubytek potezny jak dla mnie:/ale czego sie nie robi dla ukochanego autka...komforcik od razu tez bedzie inny:)

chiptuning, diagnostyka

506 072 789

Opublikowano
Z komfortem na tych bilsteinach to bym tak nie przesadzał.Wcześniej mialem inne ale nie pamitam jakie i byly dużo bardziej komfortowe niż bilsteiny b4 ktore są twardzse
Opublikowano

regeneracja amorów podobnie jak nadlewanie opon było niesamowicie popularne w czasach PRL kiedy nieczego nie szło normalnie dostać... Teraz jest to już nieopłacalne bo można kupić niedrogo nowe elementy...

Szlifowanie bloku to jeszcze rozumiem ale amory i opony tylko nóweczki

Ach zapomniałbym :mrgreen: W kaszlakach to nawet zmieniali okładziny na szczekach hamulcowych bo wychodziło tanio :twisted2:

Powiedz mi... maleńka, czy mnie kochasz?? Powiedz mi... czy kochasz moje BMW??

Haratacze - BMW

http://img.userbars.pl/80/15963.png

http://img.userbars.pl/26/5164.jpg

Opublikowano
  • Autor
Z ta regeneracja w=to wiem ze nie oplaca sie.Dzwonilem z ciekawosci do kolesia i krzyknal mi ok.100 za sztuke plus koszty montazu 70 wiec w zupelnosci interes sie nie oplaca...jarszy007 czyli uwazasz ze troszeczke utwardzaja auto e Bilsteiny i komfort nie jest duzy tylko wlasciwosci jezdne sie zwiekszaja, np. lepiej trzyma w zakretach??

chiptuning, diagnostyka

506 072 789

Opublikowano
Poprzednie amorki(niepamietam dokladnie nazwy ale chyba coś na b...)były bardziej komfortowe ibardzo dobrze sie jezdziło na nich.Gdy się zużyły kupiłem własnie bilsteiny b4 no i okazały sie twardsze ale samochod prowadzi sie tak samo jak na tamtych kiedy były dobre.Fakt że kupilem auto swieżo sprowadzone z zawieszeniem w świetnym stanie ale wytzrymalo tylko nie cały rok na naszych drogach.Inne elementy tez napewno sie trochę wybiły i to też ma wplyw na spadek komfortu...Jak założysz nowe to sam zobaczysz ale stosunek ceny do jakości dobry