Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam zamiar zamienic plyn w układzie chłodzenia silnika co proponujecie tam wlac i jak sie odpowiedsza ten układ posiadam e46 2.0i benzyna z góry dzieki:)
Opublikowano
kto by jechal z taka pierdola jak plyn do chlodnicy do serwisu bmw ??? :duh: Oczywiscie zgodzę się, że nie zadne gowno z lidla czy biedronki ale kup sobie petrygo zwykle i bedzie ok, poza tym wszystkie te plyny maja identyczny sklad i sa mieszalne, pozdro
Opublikowano
ale kup sobie petrygo zwykle i bedzie ok, poza tym wszystkie te plyny maja identyczny sklad i sa mieszalne, pozdro

Nie mają identycznego składu - w zależności od koloru skład jest rózny :!:

Poza tym nie możesz kupić bylejakiego płynu - powinien byc specialny płyn do chłodnic ALUMINIOWYCH - np. BORYGO ALU ( zielony).

Pzdr,

Opublikowano
chodzilo mi o glowny skladnik, i oczywisce plyn do chlodnic aluminiowych, a co do tego to tak dobre jest petrygo, prestone (jest chyba do -37), itp
Opublikowano
ja nikomu nie każe jechać do serwisu ja kupiłem orginalny koncentrat płyn w sklepie który ma części do BMW

Części do BMW to mają wszystkie sklepy :). Piotrze2569 kolor płynu nic nie ma wpólnego ze składem chemicznym, płyny moga być różnego koloru a skład mieć identyczny, to tylko barwnik nic więcej.

Z tego co czytałem (testy itp.) to petrygo i borygo jest dobre.

Opublikowano

:). Piotrze2569 kolor płynu nic nie ma wpólnego ze składem chemicznym, płyny moga być różnego koloru a skład mieć identyczny, to tylko barwnik nic więcej.

Kolego Prokop - ja akurat pisałem o BORYGO ECO ( zielony), który przeznaczony jest do aluminiowych chłodnic ale oczywiście kolor w przypadku płynu nie ma znaczenia bo wszystkie są na bazie glikolu. Wazne jest tylko żeby było do chłodnic aluminiowych.

Pzdr,