Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Zadam jeszcze tu pytanie bo na innym forum niestety brak juz pomyslow...

Silnik M50B20 na gazie z sekwencja. Zaczelo strzelac na gazie i na benzynie.Wymienilem swiece, pomoglo na 3 dni i problem wrocil. Strzela delikatnie przez grzybek gdy wciska sie gaz od poczatku obrotow czyli od 800 do 2000/2500obr. delikatnie potrafi zgubic chyba iskre i prycha na wolnych obrotach/telepie delikatnie buda .dalej juz ladnie sie wkreca i nie strzela.

Z rana czasami wogole nie ma problemow, dopiero jak sie silnik troche rozgrzeje to problem powraca.

Bylem na podlaczeniu do kompa i nic nie wykazalo, zadnych bledow.

Obroty nie faluja.Nie smierdzi benzyna i nie smierdzi gazem.Nie dymi z wydechu.

Obstawiam na cewke, inny kumpel mowi ze to sonda.

Macie jakies pomysly jak do tego dojsc ? przez co moga byc te strzaly na benzynie ? Spalanie normalne ...

Opublikowano
U siebie tez tak mialem po kupnie, zaliczylem tysiac specow, ktorzy nie wiedzieli co... po 2 miesiacach znajomy wymienil mi cewki/fajki i okazalo sie ze to bylo to, wiec i Tobie polecam to rozwiazanie. 90% ze to to, jesli cala reszta jest ok.
Pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jeśli byłeś na kompie to wiesz , że nie sonda lambda bo by wyszedł błąd.

A cewka nie wyjdzie na kompie.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano

ok, dzieki

tez stawiam na jakas cewke. myslalem ze na kompie wyjdzie blad cewki a tu niespodzianka.

macie domowe sposoby na sprawdzenie ktora cewka padla ? kolega podpowiedzial ze w nocy sprawdzic silnik bez pokrywy plastikowej i moga sie pojawic przebicia na cewce zewn.

jakis inny sposob ?

Opublikowano
mam kumpla z takim silnikiem i od niego wezme na chwile ale chyba troche sie zejdzie aby sprawdzic ktora to padla albo dwie..
Opublikowano
mam kumpla z takim silnikiem i od niego wezme na chwile ale chyba troche sie zejdzie aby sprawdzic ktora to padla albo dwie..

Dlatego najlepiej wymieniac wszystkie, a tak zawsze mozesz sprawdzac miernikiem czy innymi przyrzadami/sposobami. Ale pewnosci 100% raczej miec nie bedziesz, bo moze byc ukruszona itp... wiec troche zabawa glupiego...

Pozdrawiam
Opublikowano

Wszystko naprawione. Okazalo sie ze to cewka. Wymienilem z Jankesem 5 szt i mialem juz sobie odpuscic ale kolega mnie przydusil aby sprawdzic ostatnia i sie udalo...

:cool2: :cool2: :cool2: