Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
zalety 2.0 to silnik R6 i jego kultura , brak turbiny więc mniej problemów z eksploatacją , zapewne mniejszy przebieg jak diesla i.... tańsze paliwo :twisted2: ja bym brał benzynę no ale zalezy ila Km robisz to już musisz sam zdecydować
Opublikowano
no to już sam nie wiem jaki , ja robię 10 max 15tyś rocznie ale mnie diesel się opłaca bo mam taniej paliwo teraz ponad 3zł/litr ale i tak się opłaca
Opublikowano
no to już sam nie wiem jaki , ja robię 10 max 15tyś rocznie ale mnie diesel się opłaca bo mam taniej paliwo teraz ponad 3zł/litr ale i tak się opłaca

Czyżby unia dopłacała Ci do paliwa? :D

Opublikowano
załóżmy że paliwo jest po 4,70 więc : 1,22 / vat / = 3,85 : 1,19 / pit5 / = 3,23zł litr , nie jest żle :mrgreen: tankuje na dostawcze :twisted2:
Opublikowano

Hejka,

Mam 320i po FL, jestem miło zaskoczony bo spalanie przy normalniej jeździe, bez deptania to 9-10 litrów na miasto, i około 6,5 - 8 na trasie - ale wszystko zależy od Twojej nogi. Ostatnio jechałem 170 km/h na trasie i spalił 7.5. Generalnie polecam - bardzo fajny silniczek.

Opublikowano
170km/h i 7.5l? To musiales jechac non toper z gorki. 7.5 to 2.0i pali jak sie jedzie 100km'h po plaskim podlozu w bezwietrzna pogode. Mi sie raz udalo zejsc do 6.5l ale jechalem praktycznie na luzie z ogromnej gory na wysmienitej nawierzchni. Na trasie 2.0i pali 8l-8.5l a w miescie 10 do 12. NIE MA NA TO MOCNYCH. Dodam ze mam silnik jak nowke z oryginalnym przebiegiem 130k serwisowany regularnie i nie ma mowy o jakims zwiekszonym spalaniu w moim przypadku.
Opublikowano

Powiem tak,

Wiem co pisze i nie zamierzam się z nikim przekomarzać o pół litra.

Lepiej wypijmy razem te pół litra :cool2:

Pozdrawiam

Opublikowano
ok to tak na serio od pełnego baku do zaswiecenia sie rezerwy to ile robicie km w mieszanej jezdzie

średni na baku 550 km - 50% miasto i trasa

Opublikowano
no to mniej jak mój diesel pali :mrgreen: bo jadąc 150 spali 7,5 litra to już sprawdziłem a tak wogóle mam średnią na trasie od 7 do 8 litrów , w mieście wolę nie pisać :twisted2:
Opublikowano
Hmm ja o to spalanie to bym się jakoś intensywnie nie kłócił. Od wielu czynników zależy. Ja w zimie na mniejszych kołach w E36 323 ti mam spalanie w cyklu niby miejskim na poziomie 10,5 - 11 litrów. Teraz na letnich kołach mam ponad 12. A różnica rozmiarów nie jest duża 195/65R15 vs 205/55R16. Także nie wydawałbym takich wyroków że 320i nie może spalić przy delikatnej jeździe 10l w mieście. Może być różnie.
Opublikowano

muszą mieć wpływ na spalanie takie czynniki jak szerokie opony , ciężka noga , skrzynie automat , bo przecież słyszę ile to spala innym a mnie aż tyle ?? w lutym miałem rekord bo 500km i wlałem 60 litrów , fakt ze duzo było jadzy po 2 km i postój ale i tak 50/50 trasa miasto , ja nie potrafię zejść poniżej 7,5 litra w trasie , jak będę czytał dalej tematy w stylu '' mnie spala 6 '' to wkurze się i sprzedam to auto bo nie nadaję się do diesla - nie zalezy mi na mniejszym spalaniu ale na tych wkurzających tematach , po prostu diesel mi nie służy chociaż poprzednim A4 1.8T spaliłem niewiele więcej

a to dostałem wczoraj od znajomego na GG , kupił 320d wersje przed liftem

wiesz co w szoku spalanie jestem narazie w miescie klima jak chodzi nie przekraczam 7 a na trasie teraz przelecialem ją 600 km do piotrkowa tryb wyszlo 5,5-6 litra,myslalem ze w miescie wezmie mi z 8-9 litrow

:mad2:

Opublikowano

mike68 ost zalalem 50 litrow i przejechalem 800km (60% tras) co daje 6,25l/100,a nie jechalem jak emeryt. Natomiast teraz jezdze glownie w miescie i spalanie wynosi rowne 8l

pozdrawiam

Opublikowano
mike68 ost zalalem 50 litrow i przejechalem 800km (60% tras) co daje 6,25l/100,a nie jechalem jak emeryt. Natomiast teraz jezdze glownie w miescie i spalanie wynosi rowne 8l

pozdrawiam

OK , idę wymyć autko , zrobię zdjęcia i wystawie na sprzedaż , diesel mi nie pasuje poza tym teraz pracownik jeżdzi E46 a nie szef , pora na zmiany :twisted2:

Opublikowano
Natomiast teraz jezdze glownie w miescie i spalanie wynosi rowne 8l

Podpnę się pod temat i zapytam:

riddick21, te 8l/100km w mieście to wskazania kompa czy Twoje osobiste wyliczenia spod dystrybutora? Mówisz już o jeździe z chipem,tak?

Po programie zauważyłeś jakąś zmianę w średnim spalaniu?

PS.Liczyłem u siebie 2 czy 3 razy na piechotę i mój BC zaniża średnie spalanie o 0,8 litra.

EOT

E46 320d 175 PS@365Nm ...by Rogalotti
Opublikowano
Podpnę się pod temat i zapytam:

riddick21, te 8l/100km w mieście to wskazania kompa czy Twoje osobiste wyliczenia spod dystrybutora? Mówisz już o jeździe z chipem,tak?

Po programie zauważyłeś jakąś zmianę w średnim spalaniu?

PS.Liczyłem u siebie 2 czy 3 razy na piechotę i mój BC zaniża średnie spalanie o 0,8 litra.

EOT

Burner auto po programie pali mniej przy spokojnej jezdzie. 8l wyszlo mi z moich wyliczen (40 litrow zatankowane - przejechane 500km)