Skocz do zawartości

Ile kosztuje wymiana przedniej szyby w E-46 320d 1998r.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Jestem nowy na forum i mam takie małe pytanie a w sumie kilka:

1. Ile kosztuje wymiana przedniej szyby w E-46 - ponieważ przy przekręcaniu lusterka wstecznego :duh: odczepiło sie z uchwytu powodują tzw. pajęczynę pęknięć czyli szyba do wymiany :cry2:

2. Jeżeli nie miałem czujnika deszczu ani świateł to czy mogę kupić i zamontować taką szybę :?:

3. Jak i gdzie najlepiej zamontować taką szybę.

POMOCY :modlitwa:

Opublikowano

Czesc,ja wymienialem trzy lata temu przednia szybe i kosztowala okolo 400zl.plus uszczelka jakies 120,oczywiscie jest klejona,tak ze jakies 600zl.wsumie,tania impreza

:cry2:

Opublikowano

1 szyba w ASO ok 900pln zamiennik ok 400pln, koszt wymiany ok 150pln

2 to czy masz czujnik deszczu czy nie nie ma znaczenia , bo są szyby z miejscem na czujnik deszczu lub bez zależy jaka ci potrzebna,możesz zamontowac taką szybe

3 wymienić możesz w ASO, w warsztacie który zajmuje się wymianą szyb , w warsztatach blacharsko lakierniczych tez wymieniają szyby lub samemu jak masz pojęcie i troche narzędzi

Opublikowano

Tylko że mam jeszcze jedno pytanko czy szyba z rocznika 2000 bedzie pasować do mojej z roku 1998???

jak podłączyć ten czujnik bo chyba kupie taką szybę...

Opublikowano
Ja w Paryzu (Francja) Zaplacilem 550€ z montazem .

-----------------------------------------------------

F06 640i Xdrive

-----------------------------------------------------

Opublikowano
Tylko że mam jeszcze jedno pytanko czy szyba z rocznika 2000 bedzie pasować do mojej z roku 1998???

jak podłączyć ten czujnik bo chyba kupie taką szybę...

powinna pasować o jaki czyjnik ci chodzi :?: : czujnik deszczu

Opublikowano
witam wymienialem 2tygodnie temu szybe pod czujnik deszczu w sieci Auto Glass Jan oczywiście zamiennik 490 wymianna razem z nową uszczelką bo przy wymianie każdorazowo musi być nowa

było E-36 1,8 E-36 compakt 1,8d E-46 320dTa,jest E-46 330dt

http://www.bmwteam.pl

Opublikowano

powinna pasować o jaki czyjnik ci chodzi :?: : czujnik deszczu

No właśnie o czujnik deszczu i świateł, bo nie miałem tego przy tej szybie a na allegro znalazłem używaną szybę za 250 z czujnikiem deszczu i świateł i nie wiem co mam zrobić kupić czy nie bo jak kupie to jakoś to musi działać jakoś to sie podłącza czy coś

Opublikowano

czujnik deszczu znajduje sie w lusterku wstecznym (czyt. mocowanie lusterka) a w szybie jest tylko specjalne" oczko " na ten czujnik

ps. jak masz szybe bez czujnika a kupisz szybe przystosowaną do tego czujnika to nie zamontujesz lusterka wstecznego ( inne mocowanie lusterka)

Opublikowano
Sprawdź czy masz wyprowadzoną wiązkę do czujnika pod podsufitką. A czujnik i szybę kup razem z lusterkiem.
Opublikowano
michal_j76

witam wymienialem 2tygodnie temu szybe pod czujnik deszczu w sieci Auto Glass Jan oczywiście zamiennik 490 wymianna razem z nową uszczelką bo przy wymianie każdorazowo musi być nowa

Witam niedawno musiałem wyciac szybę chociaż była cała i ponownie ja wkleić. Nie prawda że uszczelka musi być za każdym razem nowa. Jak ma się trochę wprawy i chęci to stara uszczelke wyciaga się w całości przed wycięciem szyby. Jest ona wciśnięta na rant szyby i wewnątrz tej szczeliny jest jedynie taka masa klejąca aby uszczelka trzymała się na szybie ale nie jest to klej do szyb. Wymontowałem uszczelke szybę wciąłemm i następnie ponownie wkleiłem. Czas całej operacji 3 godziny. Koszt 40 zł.

BMW to pełnia życia.
Opublikowano

Już po sprawie:

szyba - 192zł oczywiście zamiennik z numerem VIN

montaż - 130zł

uszczelka nowa - 70zł ale na szczęście udało się wyjąć starą i wszystko pasuje

całkowity koszt 420zł

Dzieki chłopaki za pomoc pozdrawiam Maciek