Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wczoraj zaliczyłem "dacha" i chciałbym wiedzieć co z tym dalej robić?

Naprawiać, sprzedać tak jak jest czy rozebrać na części?

Jest to 735i z sekwencją. Nie ma skóry i kontroli trakcji.

A oto zdjęcia:

[/img]

[/img]

[640:480http://images34.fotosik.pl/256/13e1adf9e96f201d.jpg' alt='13e1adf9e96f201d.jpg'>]

Opublikowano
za 500zł biorę :D

zart nie na miejscu

Ja też uważam zebyś sprzedał.Ewentualnie na części.Naprawiać sie nie oplaca.

Jaki żart za 1000zł kupiłem niebitą również w gazie,na części.

I na chodzie.

Opublikowano

Nie sprzedawaj tak.

Kup sobie drugą sprawną, a tą zostaw na części zamienne.

Wymontuj co się da - czego nie będziesz chciał lub potrzebował sprzedasz, a reszte miej w zapasie na ewent. wymiane.

Jak byś chciał tą doprowadzić do ładnego stanu, to blacharzowi trzeba zostawić min. 6000pln.

Opublikowano
autko już tylko do kasacji się nadaje ,,,,

Trochę przesadziłeś,że tylko do kasacji się nadaje,każdy blachaż powie,że wymiana dachu to pikuś.Ja na twoim miejscu zostawiłbym ją na części,tyko jest mały problem,bo oc trzeba płacić dalej nawet jak auto nie jeżdzi. Nie możesz sobie wyrejestrować auta od tak i postawić w garażu.Jedyną opcją jest wyzłomowanie auta lub sprzedaż.Chyba,że masz jakieś znajomości na jakimś szrocie i dadzą ci papier,że auto wyzłomowałeś,wtedy idziesz do wydz.kom. i wyrejestrowujesz wraka.

Nur bmw e32
Opublikowano
każdy blachaż powie,że wymiana dachu to pikuś.

Jasne :duh: . Duzo takich 'pikusiow' jezdzi po naszych drogach, z pocietymi slupkami i przyspawanymi dachami od innych egzemplarzy.

Glosna byla kiedys historia E30 M3, ktore mialo uciety dach na slupkach i wstawiony od zwyklego E30 z zaspawanym szyberdachem. Ten szyberdach wypadl na glowe nowemu wlascicielowi w trakcie renowacji :mad2: .

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
każdy blachaż powie,że wymiana dachu to pikuś.

Jasne :duh: . Duzo takich 'pikusiow' jezdzi po naszych drogach, z pocietymi slupkami i przyspawanymi dachami od innych egzemplarzy.

Glosna byla kiedys historia E30 M3, ktore mialo uciety dach na slupkach i wstawiony od zwyklego E30 z zaspawanym szyberdachem. Ten szyberdach wypadl na glowe nowemu wlascicielowi w trakcie renowacji :mad2: .

Dokładnie :) czerwone m3 e30,jeżdziła kiedyś po Częstochowie,przednie słupki w m3 są trochę pod innym kątem niż w zwykłej wersji.Pierwszy żut oka na ten samochód i każdy powiedziałby,że to igła,dopiero w trakcie rozbiórki do remontu wszystko wyszło.

Nur bmw e32
Opublikowano
autko już tylko do kasacji się nadaje ,,,,

Trochę przesadziłeś,że tylko do kasacji się nadaje,każdy blachaż powie,że wymiana dachu to pikuś.

Nie przesadziłem,,, po takiej wymianie jeśli już by była robiona nic nie pasowało by już jak należy,,, pozatym wszystko tam jest zdeformowane,

maska, dach, drzwi, słupki, nadkola

Autko po takim łataniu to już wrak,, wszystko!

Koszty naprawy dwókrotnie przewyrzszą zakup drógiego auta i to w lapeszym stanie :D

http://img182.echo.cx/img182/3667/bmwx25qo.jpg

Sprzedaje materiał na podsufitki.

Opublikowano
Nie sprzedawaj tak.

Kup sobie drugą sprawną, a tą zostaw na części zamienne.

Wymontuj co się da - czego nie będziesz chciał lub potrzebował sprzedasz, a reszte miej w zapasie na ewent. wymiane.

Jak byś chciał tą doprowadzić do ładnego stanu, to blacharzowi trzeba zostawić min. 6000pln.

Leczyć jej nie będę bo to rzeczywiście już wrak. Zostanie rozłożona na części lub sprzedana jeśli ktoś da odpowiednią cenę. Teraz muszę zbierać na 2 i kupić sobie jakiegoś maluszka na jakiś czas. Też ma tylni napęd :D

Pozdrawiam wszystkich i dziękuje za szybkie odpowiedzi.

Opublikowano

Jest to 735i z sekwencją.

Nonono... ten crash test ładnie wyszeł jaka była prędkość i okoliczności dachowania? Jechałeś sam czy z kimś? Dach był pojedyńczy czy coś więcej? No i jak to się stało bo chyba nie podczas spokojnej jazdy?

Jaką masz sekwencję? Dobrze się sprawowała?

Przyda Ci się do następnej :)

Pozdrawiam

Opublikowano
Skoro pomogliście mi w podjęciu decyzji w sprawie auta, to teraz proszę o opinie w sprawie drugiego. Może już ją ktoś oglądał?

http://otomoto.pl/bmw-730-bmw-e32-stan-bdb-C5246475.html

Pozdrawiam Adrian1031

Wyglada ladnie, tylko skoro jest z Belgii, to dlaczego ma niemieckie wyjazdowe tablice? :doh:

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
Skoro pomogliście mi w podjęciu decyzji w sprawie auta, to teraz proszę o opinie w sprawie drugiego. Może już ją ktoś oglądał?

http://otomoto.pl/bmw-730-bmw-e32-stan-bdb-C5246475.html

Pozdrawiam Adrian1031

Na fotkach wnętrze wygląda rewelacyjnie,,,praktycznie jak nowe

i kolorek ,,, kremo,,berzek,, rewelacja jak dla mnie

Nietety opcje bez chromów bardzo mi się nie podobają,,, i chyba wiekszości ludzi bo całe allegro jest nimi zas,,kupkowane

http://img182.echo.cx/img182/3667/bmwx25qo.jpg

Sprzedaje materiał na podsufitki.

Opublikowano

Jest to 735i z sekwencją.

Nonono... ten crash test ładnie wyszeł jaka była prędkość i okoliczności dachowania? Jechałeś sam czy z kimś? Dach był pojedyńczy czy coś więcej? No i jak to się stało bo chyba nie podczas spokojnej jazdy?

Jaką masz sekwencję? Dobrze się sprawowała?

Przyda Ci się do następnej :)

Pozdrawiam

Prędkość to ok 60 na drodze utwardzonej. Wyjście z łuku, trochę żwirku, kontra, postawienie bokiem i najazd na nasyp a następnie wyłożyliśmy się na dach. Jechałem z dziewczyną. Wyszliśmy bez szwanku i dlatego chce drugą e32.

Instalacja "sirocco" chodzila bardzo dobrze

Nietety opcje bez chromów bardzo mi się nie podobają,,, i chyba wiekszości ludzi bo całe allegro jest nimi zas,,kupkowane

Ja też tak uważam ale w tym wieku nie wygląd ma pierszeństwo a stan techniczny, więc jak będzie ok to kupuje.

Pozdrawiam wszystkich posiadaczy BMW.