Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sprawa wygląda następująco...4 miesiące moja bmka 'strzelała", powodem było przebicie na świecy. Swiece i kable wymienilem, przez strzały pękła mi przepływka i ur=szkodzony został pojemnik z filtrem powietrza. Przepływomierz tez wymieniem i wszytsko działało bez problemow. Wczoraj odpaliłem i włączyłem gaz...i nagle strzał. Co może być jego powodem ? Po strzale spada mi rurka łącząca kolektor z silnikiem. Czy pęknięcie na filtrze powietrtza może powodować coś takiego ? Tak jak mowiłem przez 4 miesiące wszystko było ok. Czy silnik może dostawać za dużo powietrza przez pęknięcie na filtrze ? A może są jakieś inne poowdy dla ktorych tak się może dziać?

pozdrawiam ;)

Opublikowano
napisz jeszcze jaki masz silnik i jaka instalacje (zwykla/sekwencja) bo jeżeli to m43 i IIgen to niestety normalka... raz strzela a raz prez jakiś czas jest spokój

SPRZEDANA :((( buuuuuuuuuMój Compakt :)<--------- OCEŃ - komentarze i uwagi mile widziane na PW. !!!NOWE FOTY!!!

!!!Aktualizacja 05.08.2008 !!!

Opublikowano
e36 318i M43 instalacja normalna...obwaiam się tych strzałów bo ostatnim razem poszedł mi przepływomierz i pękła osłona filtra powietrza...tym razem pęknięcie się powiększyło wiec obudowa filtra do wymiany ale przepływomierza szkoda bo działa bardzo dobrze
Opublikowano
Blos to jest coś jak gaźnik gazu, z tym nie zwęża tak jak mikser. Wywalasz mikser i montujesz blosa, tylko tak jak kolega wczesniej napisal trzeba go dobrze wyregulować i będzie naprawdę świetnie śmigać bez wystrzałów.
Opublikowano
A czy gaszac samochod na benzynie mozna pozbyc sie strzalow ? Moj kolega tak robi i twierdzi ze teraz mu nie strzela
Opublikowano
W mojej bylej 320 strzelalo tylko podczas odpalania powodem bylo to ze po jezdzie samochod byl gaszony na gazie. Pozniej przy nastepnym odpalaniu jakies opary gazu zostawaly w kolektorze i razem z powietrzem mieszaly sie tez z benzyna mieszanka byla zabogata i strzelalo. Wiec po kazdej wycieczce gasilem fure na bezynie i wszystko ok.