Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

na wstepie powiem ze wiem ze to nie ten dzial ale w odpowiednim dziale dostaje info Przepraszamy, ale tylko administratorzy mogą pisać tematy na tym forum

a wiec

zminilem moje zykle xsenony na bi cale lampy elektronik mi powiedzial

ze nie wystarczy dorobic wtyczki i je podpiac

pytanie

co musze dorobic ?

co to daje to ze jest bi ? :)

i czy trzba je po wszytkim w kopie programowac ?

z gory dziki za pomoc

Opublikowano
kolego, jeszcze raz i po polsku
Teoria jest wtedy, gdy wiemy wszystko, ale nic nie działa. Praktyka jest wtedy, gdy wszystko działa , ale nic nie wiemy
Opublikowano
Bi-Xenon, to taki że masz i światła krótkie na żarniku (xenonie) i długie. W przypadku zwykłych xenonów, żarnik to tylko światła mijania. Reszty, nie rozumiem. Nie wiem jak jest w E46, ale w E30 i E36 nie można zamontować Bi-Xenonów, ze względu, na to że światła mijania i światła długie są w oddzielnych kloszach, a przy bi-xenonie muszą być w jednym...
Opublikowano
Bi-xenon jest w jednym reflektorze i działa na zasadzie otwierania przysłony w soczewce.
http://img692.imageshack.us/img692/9379/podpiswb.jpg
Opublikowano
Jak podłączysz wszystkie kostki do lampy, zostanie w lampie jedna wolna z trzema małymi pinami, musisz wpiąć w środkowy pin "+" ze świateł długich
http://img638.imageshack.us/img638/9205/panoramaaut.png
Opublikowano

heh faktycznie ciezko odczytac moje bazgroly :duh: :mad2:

akurat pisalem ten post ostro wskazujacym stanie sorki z gory :modlitwa:

Chodzi mi glownie o to czy duzo musze przerabiac kupic wtyczki itp aby uruchomic te bixenony widze ze jest miejsce na wtyczke.

Teraz normalnie mam dlugie zwykle swiatla oraz mijania xenony . Czy efekt bedzie taki ze oprocz dlugich bedzie sie otwirala przeslona z xenonow?

pozdro

orlik