Skocz do zawartości

kilka sprwa w 318Ci ktore mnie mecza (coupe 2000rok)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WItam,

Pierwsza sprawa... gdzie w tym aucie jest regulacja swiatel gora-dol(xenony)

Druga- jak sie wlacza spryskiwacze swiatel

Trzecia- moze ktos ma cos do powiedzenia ciekawego o tym silniku 1,9l??

dodam ze to automat...

Mam tez slyszalne dzwonienie w przednim lewym kole jak jest na wybojach. przy zamknietej szybie nic nie slychac. chyba tez cos szeleszczy w tym kole. cos chyba z klockami bo przestale jak skrecam w prawo... co to moze byc'?

Opublikowano
Witam, co do regulacji świateł to xenony regulują się same (automatycznie). Spryskiwacze świateł włączają się co piąte mycie szyby. Co do reszty to niestety nie potrafię pomóc.
Opublikowano
Z tymi spryskiwaczami to różnie, u mnie właczają się za pierwszym spryskaniem szyby przedniej a potem nie wiem, ale napewno nie za 5, bo za 5 nic się nie dzieje.
Opublikowano

ze spryskiwaczami to jest dokladnie tak jak podaję poniżej:

dzialają co piąte spryskanie szyby,warunek muszą być wlączone światla.

tak podaje instrukcja obslugi i tak rzeczywiście jest bo sprawdzalem.

pozdrawiam.

ps.pisząc 5 razy spryskując szybę mam na myśli 5 calych cykli jakie następują po spryskaniu szyby a nie 5-krotne naciśnięcie dzwigni spryskiwacza raz za razem...uff chyba każdy już teraz zrozumie.

Opublikowano

Mam tez slyszalne dzwonienie w przednim lewym kole jak jest na wybojach. przy zamknietej szybie nic nie slychac. chyba tez cos szeleszczy w tym kole. cos chyba z klockami bo przestale jak skrecam w prawo... co to moze byc'?

Sprawdź klocki - czy nie jest wybite mocowanie na zacisku, sprawdź tez osłonę przeciwbłotną tarczy hamulcowej.

Pzdr,

Opublikowano
bylem u mechanika. spadl mi czujnik zuzycia klockow. juz nic nie piszcze, trzeszczy i szelesci:) piekna bestia lata. a spryskiwacze sie nie wysuwaja nadal... nie wiem co jest.
Opublikowano
sprawdź silniczek od spryskiwaczy lamp lubi się zepsuć :) jakieś 180 zł też wymieniałem. u mnie się włączał ale nie pryskał wymiana pomogła i jest git
Le Mans winners 2006 2007 2008 R10tdi :) 2009 908 HDI :) 2010 R15 TDI ;)no cóż trzeba wiedzieć gdzie leży przyszłość motoryzacji :) TDI