Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam dostałem propozycję od szwagra żeby zamienić się na skórzaną tapicerkę czyli komplet siedzenia, kanapa stan super kolor czarny a ja mu daję mój piękny welur :D oczywiście stan super muszę mu dopłacić 400zł ale o to nie chodzi tylko o to że słyszałem mnóstwo negatywów na temat skórzanej tapicerki co wy o tym myślicie posiadacze czarnej skóry?
Opublikowano
nie ma nic lepszego niz zapach czarnej papy w aucie ;d

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano
słyszałem a to że tył marznie :lol: a latem się poci że ciężko utrzymać! pęka skóra na obrzeżasz oparć itp przy upałach ręcznik pod tyłek i takie tam
Opublikowano
wiesz z gowna bata nie ukrecisz z reguly w bmw jak byla skora to i klima wiec problemow z poceniem sie nie mam u siebie zadnych - no ale zawsze tak jak piszesz mozna podkladac recznik ;d

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano
Wszystko sprawa gustu, mnie po prostu skora sie nie podoba, wyswiecona jak psu jajka na wiosne, bleh, teraz mam zwykle materialowe fotele ale wole je niz skore, a kolejne beda welurki bo to najlepsze co moze byc... No chyba ze jest sie fleja i co chwile zalewa czyms fotele to lepsza skora. Moze i skora dodaje autu prestizu ale tylko do czasu jak jest ladnie utrzymana, a zwykle skore widuje sie albo spekana, albo zaklejona brudem w "zmarszczkach" w przypadku jasnych tapicerek, pozdrawiam!
Opublikowano
Moze i skora dodaje autu prestizu ale tylko do czasu jak jest ladnie utrzymana, a zwykle skore widuje sie albo spekana, albo zaklejona brudem w "zmarszczkach" w przypadku jasnych tapicerek, pozdrawiam!

echh teraz ci sie dostanie od wszystkich posiadaczy ladnie utrzymanych skor. :twisted2:

zapomniales ze czesc forumowiczow ma nowsze autka z ladna skorka :dance:

Opublikowano
Przyjme to z meznie na klate ;) Ja jednak wspominam o E36 a te niestety czesto sa juz "nieswieze" w srodku, choc zdrowe egzemplarze tez sie widuje ale z czystym sumieniem niech kazdy sie przyzna kto ma skore, kto ja czysci dobrymi srodkami np. BMW ktore nie maja sobie rownych, systematycznie i nie oszczedzajac na srodku, a kto o nia "dba" jakos tam...? Jednak temat nie o tym wiec niech kazdy sam sobie odpowie, a czy skora czy welur? Ja wolalbym welur choc pewnie bede w zdecydowanej mniejszosci... Ze nie powiem iz najladniej wygladaja wedlug mnie ladnie utrzymane polskory :) Pozdrawiam!
Opublikowano
Ja jednak wspominam o E36 a te niestety czesto sa juz "nieswieze" w srodku,

fakt, zwracam honor, zapomnialem o jakim autku piszemy.najlepsze czasy e36 ma juz za soba,choc pewnie mozna znalezc egzemplarze z pieknymi skorami.pozdro!!

Opublikowano
Po częśći muszę się zgodzić z kolegą Sendra. Moja bawarka to 92 rok, mam białą skórę ale jest z nią tak: Fotel kierowcy w stanie złym, fotel pasażera w stanie średnim, jedynie tylnia kanapa w stanie bardzo dobrym. Wiadome dlaczego hehe:P W każdym bądź razie skóra napewno jest trudniejsza w konserwacji. Ale wg mnie ma coś w sobie co dodaje autku charakterku :D Chociaż nie powiem kolega ostatnio kupił BMW 325 93rok z welurem pod kolor nadwozia i wygląda naprawde kozacko :D Powiem tak mi sie podoba i skóra i welur :cool2: A tak przy okazji to chciałem zapytać jaki jest koszt nowych foteli skórzanych bądż ich obszycie nowiusieńką skórą??? może ktoś wie??? pozdrawiam wszystkich bawarczyków :D
BeEmWu
Opublikowano

Moje zdanie jest takie:

Jak masz klimatyzację - to OK zakładaj skórę

Jak jej nie masz - jak najdalej od skórzanej tapicerki - zimą zimno w 4 litery a latem nie usiądziesz taka nagrzana.

Pzdr,

Opublikowano

Chyba ze ma grzaną pupe to zimą nie bedzie problem , ja smigałem A6 2.8 w ułomnej specyfikacji na Polskę , 2000 rok skóra a plastik na kierze i bez grzanych siedzeń. Zimą poduszkę pod pupe bo nie wyrabiałem, latem pierwsze wejscie to też gorąco zanim klima sobie poradzi z "piekarnikiem" - ale mimo tego skóre bym chciał bo nie mam teraz.

Ciemne szyby pomagają - nie nagrzewa sie tak wnętrze. Wiadomo w skwary róznica 5 stopni w przedziale 37st - 42st to niby niewiele bo nieodczuwalne, tu i tu sie pocisz ale klima ma mniej roboty:)

(OO)=== OO===(OO)
Opublikowano
Przypuszczam że bez klimy to ja się usmarze a tym bardziej idzie lato a co do szyb żeby przyciemnić myślałem już o tym ale w sedanie mi się to nie podoba rzecz gustu :lol:
Opublikowano
Mnie np skóra się bardzo podoba, ale bez klimy chyba bym sie nie zdecydował. Mialem okazje jezdzic autem w skórze przez pewien czas, klime miało i powiem, że nawet to nie bardzo dawalo rade. Jak sie wsiadalo do nagrzanego na sloncu auta w krotkich spodenkach to nie bylo mocnych, żeby recznika sobie pod tyłek nie podłozyc, tak po nogach parzyło.
Opublikowano
Witam nie nie kupiłem założyłem ją ze szwagrem na próbę i przy minimalnej tem.20 stopni ciężko jest wytrzymać a idzie lato i tem w słońcu min 40 stopni nie wyobrażam sobie tego ale efekt Boski szkoda że nie mam klimy :(
Opublikowano
A tak przy okazji to chciałem zapytać jaki jest koszt nowych foteli skórzanych bądż ich obszycie nowiusieńką skórą??? może ktoś wie??? pozdrawiam wszystkich bawarczyków :D

Podpinam się pod pytanie, bo zastanawiam się nad tym by w przypływie gotówki zainwestować w skórę :) Tylko teraz co jest bardziej opłacalne - zakup używanych foteli i kanapy czy obszywanie u tapicera? Bo w przypadku zakupu musiałbym i tak jechać do tapicera by obszywać poszycie drzwi :? Jakie są orientacyjne koszty obszycia wraz z materiałem przede wszystkim chiałbym wiedzieć :D

POLSKA TO JEDYNY KRAJ W KTÓRYM PREZYDENT MA SWOJĄ KOPIĘ ZAPASOWĄ
Opublikowano
jestem poczatkujacym jeszcze forowiczem i znawca bmw. ja u siebie w e46 mam pol-skore i stwierdzam ze chyba najlepsza opcja. w e36 nie bylo takiej opcji tapicerki bo mi wydaje sie ze gdzies to widzialem. a propo utrzymania skory- wystarcza co jakis czas przy myciu auta wywoskowac fotele i nie widac sladow urzytkowania. pozdro.