Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

Brak mocy ponizej 3000 obrotow

zmienilem sonde i nic to nie dalo, moc wraca jak osiagnie obroty powyzej 3000, na wolnych obrotach idealnie pracuje, komputer nie pokazuje zadnego bledu :(

dokladnie tak samo sie zachowuje na benzynie i gazie sekwencja

jakies sugestie?

pozdr

Opublikowano

Więc teraz koniecznie sprawdź przepływomierz powietrza. To że nie pokazuje jego błędu nie świadczy, że jest sprawny. Najlepiej podłączyć się pod komputer ASO lub podmienić przepływkę.

Poszukasz, a znajdziesz :cool2:

BMW? Bogini Moich Wrażeń.
Opublikowano

ktokolwiek widzial ktokolwiek wie jakie sa napiecia, zasilanie i masa na 4 pinach w przeplywomierzu Bosh:

0 280 217 502

pozdr

P.S. carsoft nie pokazuje zadnego bledu a diagnostyka w ASO w Bstoku to wydatek 400pln przy cenie 1200.- nowego przeplywomierza to mija sie z celem

Opublikowano

widze ze narazie nie ma konkretnych odpowiedzi to podepne sie pod temat bo mam podobnie w mojej e34 m50b20.

rano na benzynie nie zbiera sie tak jak powinna, zamula sie na maxa, nie wkreca sie na obroty, dopiero jak sie przelaczy na sekwencje to jakos daje rade.

po przelaczeniu na benzyne po jakims czasie tez odczuwalny jest mul do 3000 a potem juz jakos idzie..wiem ze te silniki wkrecaja sie dopiero po 3500obr ale to nie jest to. inaczej odczuwalny jest ten problem.

jakies pomysly ?

Opublikowano
mam bardzo podobny problem. jak ruszam i dam więcej gazu to najpierw tak jak by się zadusił na chwile i powoli rusza. nie ma kopnięcia od samego startu. Co z tym wszystkim wszyscy zrobimy :?: