Skocz do zawartości

Zgasła podczas jazdy i nie chce odpalic!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Mam problem z bmw e34 mojego szwagra.Podczas normalnej jazdy z predkoscia 60 km/h zgasla i do tej pory nie chce odpalic.Moze ktos miał poobny problem lub wie o co chodzi.Jest to bmw e34 z 1994 roku,silnik 2.0 24V.Czekam na jekies podpowiedzi.
Opublikowano

Ja miałem podobny problem nie dalej jak miesiąc temu :)

Po rozbebeszeniu połowy instalacji elektrycznej :mrgreen:, sprawdzeniu pompy paliwa, przekaźników, czujnika położenia wału okazało sie że poszedł na spacer :mad2: sterownik silnika (komputer).

Objaw był podobny ja u Ciebie tylko że ja odpaliłem silnik a on po 1-2 sekundzie sobie zgasł i nie dał sie odpalić.

Opublikowano

Jezeli jest iskra, jest paliwo to i czujnik polozenia walu tez powinien byc OK.

No jest mozliwosc ze komputer upomnial sie o emeryture.

Sprawdzcie czy czasem nie jest zalany woda. Jezeli jest to odetkajcie ujscie i niestety do wymiany.

Pozostaje w tym wypadku diagnostyka.

Opublikowano
Witam.Na diagnostyce wogole nie idzie połaczyc sie z komputerem w samochodzie.Czy w takim wypadku moze to byc komputer?Pomocy!
Opublikowano
Witam.Na diagnostyce wogole nie idzie połaczyc sie z komputerem w samochodzie.Czy w takim wypadku moze to byc komputer?Pomocy!

sterownik silnika padł(komputer)

Nur bmw e32
  • 3 lata później...
Opublikowano

Witam

mam podobny problem co kolega areke39.

Przy wyjezdzie z ronda na drugim biegu,chcialem dodac gazu auto nagle szarplo i zgaslo.Dodam ze jechalem na gazie.Do tej pory nie odpala ani na benie ani na gazie.Jest to BMW e34 1989 520 12V

Wie ktoś co może byc przyczyna?

Opublikowano

Własnie jestem w trakcie rozbierania kopułki,chociaz niedawno wymieniałem pekniętą na nową razem z palcem rozdzielacza.Bezpieczniki sa ok.

Auto wczesniej mialo niepewne ladowanie,tak jakby rozdzielacz napiecia byl niesprawny.Dziśzalożyłem do niego dobry akumulator i niestety widze ze auto wogole nie ma iskry.Jest mozliwe ze to wina czujmika polozenia walu?

Opublikowano

Witam

Miałem u siebie zalany komputer (zatkał się odpływ pod nim i niestety...) . Mechanik szukał szukał i w końcu jak otworzył komputer to się okazało że tam wszystko pływa. Rozebrał go wyczyścił wysuszył złożył i chodzi do dziś tylko po jakimś czasie musiałem wymienić przekaźniki które też tam są auto śmiga do dzisiaj. Pisałem o tym na forum. Także jak zalany to może nie koniecznie od razu do wymiany.

Pozdrawiam