Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dzieje się coś dziwnego. Kiedy jade po prostej drodze wzystko jest ok, samochód prowadzi się dobrze ale wystarczy czasami mała koleina lub nierówność wzdłóż drogi wówczas występuje gwałtowne pociągnięcie za kierownice. Rozumiem że przy dużych koleinach jest to czasami normalne ale w moim przypadku naprawdę wystarczy mała nierówność wzdłóż drogi i zaczyna sćiągać auto. W kierownicy nie ma luzów. Co może być tego przyczyną?
Opublikowano

Zamień opony przód na tył....

opony potrafią zadziwiająco właściwości pojazdu spaprać :-)

Problem szachisty: zwalić konia czy posunąć damę :-)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A jakie masz kapcie. Przy moich 225/50/R16 nawet na niemieckiej autostadzie ciaga mnie :duh:
Opublikowano
Opony to ja musze zmienić i z przodu i z tyłu bo cieniutko z nimi :? Też mi to do głowy przyszło. I właśnie mam 225/50/R16. Wszystko razem może się składać na moj problem A więc narazie zmienie opony a potem w razie braku rezultatów powróce z pytaniem. Dzieki za podpowiedzi :cool2:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Widze ze z bialego jestes tam zbytnio nie ma dobrych drog poza paroma nowymi.

Bylo juz pare tematow na temat kolein i opon ludzie polecaja nie wieksze niz 205. Sam mam zamiar tez zamienic na takie.

Opublikowano
To fakt drogi lipne ale pomału się zmieniają :) Dziś wracałem z Litwy przez Augustów (tam to są koleiny) to jadąc skodą felicją mniej mnie telepało niż beemką. Ale jak psiałem zmienie opony to się zobaczy co i jak.
Opublikowano
A jakie masz kapcie. Przy moich 225/50/R16 nawet na niemieckiej autostadzie ciaga mnie :duh:

ZTo ma kolega jakies wyjatkowo slabe oponki :] ja mialem kiedys 205 55 16 Brigestona, autko latało jak .... :duh: po zmianie na NOWE 225 50 prowadzi sie jak złoto

Xdrive

Koder

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
podobnie jest u mnie. Mam lacie 225\40 18' i nie narzekam. Do wszystkiego trzeba sie przyzwyczaić

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Te slabe kapcie to DUNLOP. Nie jest tragicznie ale mozna sie zdziwic w wielu sytlacjach. Napewno na 195 tego sie nie odczuje.