Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
a co to za rozwiazanie (takie jak w Fordach, przewody grzewcze zatopione w szybie wzdluz wycieraczek czy moze chodzi o przycisk ktory uruchamia maksymalne grzanie na szybe). Czy cos takiego jest jest w E38?
Opublikowano
Podłączam się pod temat. Mam grzaną szybę, któa nie wydaje się grzać. Na kompie wywala błąd tego systemu. Gdzie szukać problemów?

moze miałeś szybę zmienioną i teraz juz nie masz grzania....

Też sie zastanawiam,, zakupiłem dziś takową szybe,, koszt 400zł miało być 420 ale udało mi się na piwko zbić Very Happy

Może samo się załącza razem z tylnią Mr. Green Confused

przecież jest od tego osobny przycisk :wink:ja za grzaną +wklejenie dałem ponad 800zl :?

http://img236.imageshack.us/img236/9483/podpis1wx9.png

One heart,one beat

Moja E32 735i

Opublikowano
nie wiem kiedy sie wlacza - ale wiem ze w zimie nie ma problemow z przymarzajacymi wycieraczkami ... mam tez podgrzewana przednia szybe w renault safrane ( ale tu jest cala przednia szyba grzana ! ) i wlacza sie razem z grzaniem tylnej szyby
Opublikowano

grzana była oryginalnie

jak wstawiałem to sprawdzałem napięcie i nic

co bym nie włączył to napięcia nie było

lusterka grzeją jak sie włączy zapłon tylna na przycisku a przednia to zagadka

może być tak jak z lusterkami ze grzeje cały czas żeby w zimie wycieraczki nie przymarzały

trzeba znaleźć bezpiecznik,kto wie gdzie jest :?:

Opublikowano
nikt nie wie gdzie jest bezpiecznik lub przekaźnik :?:

Jak zdejmiesz pokrywę deski bezpieczników, na pokrywie od dołu jest lista "nr" bezpieczników z opisami,

jak sprawdze u siebie, to napisze który bezpiecznik jest od grzania.

Opublikowano
nikt nie wie gdzie jest bezpiecznik lub przekaźnik :?:

Jak zdejmiesz pokrywę deski bezpieczników, na pokrywie od dołu jest lista "nr" bezpieczników z opisami,

jak sprawdze u siebie, to napisze który bezpiecznik jest od grzania.

z tego co mniej więcej wyczytałem to jest chyba pod siedzeniem

Opublikowano

Wygląda na to, że robotę włączania robi przycisk ogrzewania szyby tylnej. Chyba, że źle kombinuję... ale te symbole raczej są jasne. Temacik idzie przez sterownik naszego wspaniałego systemu wentylacyjno/klimatyzacyjnego..

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//images31.fotosik.pl/221/18c206b6db20ddab.jpg

Opublikowano

tez tak myślałem ,ale u mnie włączenie tej funkcji nie daje napięcia na przewody od szyby

gdzie jest przekaźnik lub bezpiecznik

:?:

Opublikowano
Koledzy w sieci jest pełno ETMów do E32, wykażcie trochę inwencji i poszukajcie sobie. W ETM są schematy, rysunki złącz i lokalizacje komponentów.
Opublikowano

to wykaż trochę koleżeńskiej inwencji i podaj linki do tych "ETMów"

a nie każ każdemu z osobna szukać sobie w necie :duh:

jak ty następnym razem o coś zapytasz to ci odpiszemy "wykaz troche inwencji i poszukaj sobie w internecie lub przejeźdź sie do biblioteki" :!: