Skocz do zawartości

[ E36 ] kłopot z rozruchem silnika 318 tds

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jeżeli możecie to ratunku, 318 tds nie zawsze zapala na zimnym silniku swiece gasną a wyświetla się awaria wtrysku po kilkukrotnym kręceniu rozrusznikiem i grzaniu swiec zapala na tyk, jak przejade kilka kilometrów też pali na tyk oraz na ciepłym motorze pali bez problemów, jeśli możecie dajcie namiar na dobry warsztat w okolicy Wodzisławia Śląskiego w woj Śląskim pozdro :D
Opublikowano
Cały czas ci się świeci ta kontrolka?? może po prostu kabelek od wtrysku sterującego Ci się odpiął. Albo pod kolektorem może być nie podłączony. A silnik nie stracił na mocy?? Sprawdź najpierw te kabelki
Opublikowano
  • Autor
nie kontrolka się nie swieci cały czas tylko przez chwilę po tym jak próbuję uruchomić jak jest zimny po chwili kręcenia rozrusznikiem wyłanczam stacyjkę i na nowo grzeję swiece i wtrysk też gasnie i bunia zapala na tyk
Opublikowano
nie kontrolka się nie swieci cały czas tylko przez chwilę po tym jak próbuję uruchomić jak jest zimny po chwili kręcenia rozrusznikiem wyłanczam stacyjkę i na nowo grzeję swiece i wtrysk też gasnie i bunia zapala na tyk

ja tak mialem jakis miesiac temu :)

wymien swiece, jak beda nie dogrzewaly to bedzie dokladnie taki efekt :]

wymiana swiec to maxymalnie 1h roboty samemu :] i wydatek ~56zl (komplet swiec champion), a radosc z odpalania na dotyk bezcenna :D

e36 318tds compact '95/e34 525tds touring '94/e39 525tds touring '97
Opublikowano
  • Autor
Cześć czy Tobie też swieciła kontrolka z uszkodzonego wtrysku jak zapalałeś na zimnym
Opublikowano
Wymien swiece. To jest czesta przyczyna ciezkiego palenia diesli. Swiece nie wiwlki wydatek i proponuje od tego szukac przyczyny klopotu.
Opublikowano
Cześć czy Tobie też swieciła kontrolka z uszkodzonego wtrysku jak zapalałeś na zimnym

szczerze to dalej czasem mi sie zaswieci kontrolka od wtrysku na zimnym ale klopot z paleniem zniknal po wymianie swiec :)

e36 318tds compact '95/e34 525tds touring '94/e39 525tds touring '97
Opublikowano
jak mu sie pali ta kontrolka od wtrysku to chyba raczej coś innego niz swiece :? , proponuje koledze podjechac na komp to sie dowiesz o co kaman i ci przyokazji tez swiece sprawdzą :norty:

Prowadziłeś kiedyś BMW? To jest adrenalina, to jak narkotyk - wciąga. Jesteś królem świata i nikt ci nie podskoczy :diabel_faja:

Nowe forum BMW tylko dla serii 3

http://www.3er.pl

warto tam być!!!

Opublikowano
Jak już będziesz wymieniał świece to proponuje zerknąć na wtryskiwacz:)tak jak jeden z kolegów napisał :) zobaczyć ten kabelek/przeczyścić styki :wink:
Opublikowano
  • Autor
no tak pojechałem na kompa i co się okazało że przez trzy dni pobytu u gościa i pali na tyk bez błędu no to idę po odbiór i co!!! mi nie zapaliła na zimnym, no to zostawiłem podłączył pod kompa i błąd od pompy poczyścili połączenia ale nie sprawdzili świec i bunia im paliła za każdym razem odebrałem auto dzisiaj zobaczę czy rano odpali, jeszcze coś wspominali o jakimś zaworku na pompie wtryskowej no i sam nie weiem co dalej będzie :D
Opublikowano

no to rano pójdź z kimś odpalać niech patrzy na wężyk, który idzie od filtra do pompy czy nie idą w nim bombelki powietrza. A jak dale będzie ciężko to spróbuj zalać zbiornik najlepiej do pełna i jak wtedy odpali, to znaczy, ze albo musisz założyć zaworek zwrotny (od tego bym zaczął bo mniej roboty, a byś ubezpieczył się już na przyszłość), albo sprawdzić pompkę paliwa w zbiorniku, najlepiej jakimś przyrządem do mierzenia podawanego ciśnienia

9 ma podawać około 0,5atmosfery) jeżeli tak nie będzie to przeczyść ją

Opublikowano
no to rano pójdź z kimś odpalać niech patrzy na wężyk, który idzie od filtra do pompy czy nie idą w nim bombelki powietrza.

moze spokojnie isc sam, zobaczyc najpierw na "zimno" a potem wlaczyc na zapolon i zobaczyc, u mnie swego czasu 2bomble sie ze sobą scigaly który ma lepszy czas :mrgreen: ,przyznam ze bylo to dosc ciekawe i nawet emocjonujące :mrgreen:

Prowadziłeś kiedyś BMW? To jest adrenalina, to jak narkotyk - wciąga. Jesteś królem świata i nikt ci nie podskoczy :diabel_faja:

Nowe forum BMW tylko dla serii 3

http://www.3er.pl

warto tam być!!!

Opublikowano
  • Autor
SIE ma maniacy i kloops Bunia nie zapaliła i świeci wtrysk nawet kilkukrotne kręcenie rozrusznikiem nic nie dało kanał totalny a paliwa prawie cały bak i też bez echa, przewody paliwowe mam nie przeźroczyste i nie widzę tych bąbli i co tu dalej zrobić ????????????????????????
Opublikowano
  • Autor
:twisted2: Pełne zwycięstwo bunia pali jak przedtem czyli??????????? za każdym razem zdiagnozowano uszkodzony zawór na pompie wtryskowej wymieniono za ????????????????????????????????? 50 zilka plus robota czyli demontaż kolektora tj 150 zilka i pełnia szczęścia znowu świeci słońce pozdrawiam :cool2:
Opublikowano
witaj a mógłbyś okreslic gdzie jest ten zawór który ci wymienili ewentualnie jesli go posiadasz prosił bym o jakies foto bede naprawde wdzieczny pozdrawiam
przedni napęd jest dla dziewczyn...