Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

mam pytanie czy filtr kabinowy a mikrofiltr to to samo???

mam e39 523i pod maską posiadam dwa duze filtry na podszybiu ale czy w kabinie po lewej stronie schowka rowniez trzeba wymienic jakis mikrofiltr??

z góry dziekuje za podpowiedz

Opublikowano
filtr kabinowy- przeciwpyłkowy - mikrofiltr to to samo. w e39 masz 2 sztuki tak jak piszesz

montrealblau metallic

http://images32.fotosik.pl/159/5915b878132dde91.jpg

Opublikowano
wielkie dzieki za odpowiedź więc co to za filtr po lewej stronie od schowka pasażera???

w e39 tez on wystepuje?

:jawdrop: niewiem. brat właśnie w poniedziałek w swojej e39 wymianiał - własnie te 2 w komorze silnika, przy schowku pasażera nic nie grzebał. w mojej e36 jest przeciwpyłkowy właśnie po lewej stronie schowka, po jego zdemontowaniu.

montrealblau metallic

http://images32.fotosik.pl/159/5915b878132dde91.jpg

Opublikowano
wielkie dzieki za odpowiedź więc co to za filtr po lewej stronie od schowka pasażera???

w e39 tez on wystepuje?

:jawdrop: niewiem. brat właśnie w poniedziałek w swojej e39 wymianiał - własnie te 2 w komorze silnika, przy schowku pasażera nic nie grzebał. w mojej e36 jest przeciwpyłkowy właśnie po lewej stronie schowka, po jego zdemontowaniu.

tak jest :P

Opublikowano

wielkie dzieki chlopaki za wyjasnienie... kamień z serca:)

ale mam jeszcze inny problem

mam klimatronika dwustrefowego i nie zawsze przełącza mi sterowanie nawiewami tzn:

raz wieje z kratek raz nie a mam ustawione na wszystkie trzy nawiewy góra, kratki i nogi (diody się świecą)

wczoraj wyciągnąłem panel sterowania poruszałem kablami - zadziałało - ładnie przełączało na poszczególne nawiewy

dzis rano znowu padaka - nic nie działa - poruszanie kablami , wtykami nie pomogło

co to może być ???

pozdrawiam

Opublikowano

nikt nie miał podobnego problemu?? sprawdziłem panel klimatronika (przelutowane zimne luty, posprawdzane kondensatorki wszystko ok)

moze ktos ma jakies pomysły ???