Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Pytanie jak w temacie...silnik pracuje nierowno wiec odlaczylem wtyczke od krokowca i od razu sie silnik uspokoil.Proste pytanie czy odlaczenie krokowca moze miec jakis negatywny wplyw??

chiptuning, diagnostyka

506 072 789

Opublikowano

Witam

To dziadostwo sluzy wylacznie do ustawiania obrotow jalowych.

Wiec mozesz spokojnie bez tego jezdzic,ale na poprawne jalowe obroty nie licz :)

pozdrawiam

Opublikowano
czyli nie bedzie to mialo wplywu negatywnego na silnik....ale mowisz ze nie bedzie mialo wplywu na obroty,ale jak go odlaczylem to silnik sie uspokoil a gdy ponownie podlaczylem znow zaczal nierowno chodzic??

chiptuning, diagnostyka

506 072 789

Opublikowano
mam ten sam problem i juz 2 krokowca na podlaczonym jezdzic sie nie da silnik warjuje jak odlacze silnik jak fabryczny narazie jezdze na odlaczonym zanim nie dojde gdzie lezy przyczyna w poniedzialem bede mial pozyczony komputer za 10tys do diagnozy i bede sprawdzal jak nie pomoze to w przyszlym tygodniu auto mam umowione do serwisu bmw z tym problemem zobaczymy co wyjdzie z tego
Opublikowano
mam ten sam problem i juz 2 krokowca na podlaczonym jezdzic sie nie da silnik warjuje jak odlacze silnik jak fabryczny narazie jezdze na odlaczonym zanim nie dojde gdzie lezy przyczyna w poniedzialem bede mial pozyczony komputer za 10tys do diagnozy i bede sprawdzal jak nie pomoze to w przyszlym tygodniu auto mam umowione do serwisu bmw z tym problemem zobaczymy co wyjdzie z tego

daj znac co Ci powie komputer

chiptuning, diagnostyka

506 072 789

Opublikowano
Ja gdy ostatnio czyściłem krokówkę, to z ciekawości odpaliłem betę i ledwo co chciał silnik pracować, bez duszenia gazu nie dało rady, inaczej motor gasł. ale to takie małe OT. ;)
Opublikowano

wszystko zależy w jakiej pozycji zostanie odłączony krokowiec

jeśli w pozycji zamkniętej to będzie gasł i sapał ponieważ przepustnica też jest zamknięta i silnik nie ma skąd dostać powietrza chyba że przepustnica też jest usyfiona i się nie domyka

jest to częty przypadek czyszczenia tylko krokowca i zapominania wyczyszczenia przpustnicy a potem że obroty warjują itp.

Opublikowano

Niestety jezeli w pamieci nie jest zpisany blad. A Ty nie masz doswiadczenia w naprawie silnika i analizowaniu tego co komp pokaze to i komputer za 100tys Ci nie pomoze niestety.

Opublikowano
Tak jak przedmowca jak odpalalem bez krokowca to silnik ledwo odpalil....wrzucilem wieczorem do benzynki ekstrakcyjnej zalozylem rano i to samo;/moze za malo lezal w tejbenzynie,moze 10h to za malo...?

chiptuning, diagnostyka

506 072 789

Opublikowano
ale to ze lezy to tylko moze to tylko rozpuscic drobinki syfu,do tego trzeba go wyczyscic... A tak z ciekawoscie, Ile kosztuje nowy silniczek krokowy ?? JA slyszalem ze czyscic sie go nie powinno... podobno narusza to jego jakies skladnigi... ale ile kosztuje nowy krokowiec ????
B M W
Opublikowano
co do komputera przyjedzie z nim fahowiec wiec nie bedzie z tym problemu co do ceny nowego to ja taki moge miec za 360zl a dla zwyklego czlowieczka z ulicy 530zl jest to nowy krokowiec bosch
Opublikowano
500 stowek to niby malo nie jest ale z samochodem kilku a nawet kilkudziesiecio letnim juz chyba przydaloby sie wymienic jesli czysczenie itp nie pomaga...
B M W