Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

jako że w temacie car-audio jestem zupełnie zielony, czy możecie mi doradzić które radio z poniższych jest lepsze i pod jakim względem? Czy będzie jakakolwiek różnica w jakości dzwięku?

radio 1: SONY CDX-GT424U

http://www.allegro.pl/item339344408_sony_cdx_gt424u_mp3_4x52w_aux_in_usb_gw_2l_odss_.html

radio 2: PIONEER DEH-4000 UB

http://www.allegro.pl/item334286017_pioneer_deh_4000_ub_gwar_od_polskiego_dystrybutora.html

czy ewentualnie w tej cenie jest jakieś inne radio godne polecenia?

z góry dzięki za pomoc

Opublikowano

Niw kupuj Sonego. Pod wzgledem jakosci dzwieku lepsze jest nawet LG.

Wyglad tych radyjek tez nie powala jakos... Ja osoboscie polecam Ci to

http://www.allegro.pl/item337292646_blaupunkt_kingston_mp47_usb_w_wa.html

Ja kupilem sobie Kingstona MP35 czyli model starszy i jestem zadowolony. podswietlenie wyswietlacza faktycznie mozna ustawic pod kolor podswietlenia deski. Mozliwosci jest duzo :)

Magia trzech liter - BMW
Opublikowano

To juz jak Ci sie podoba. Ja jak bym mial tyle kasy na radio to bym je kupil lub model Hamburg MP57. Blaupunkt naprawde gra super i jest funkcjonalne.

Jesli Ci sie podoba to je bierz. Na jakosc dzwieku nie bedziesz nazekal. :)

Magia trzech liter - BMW
Opublikowano
no i najważniejsze pytanie - czy nie lepiej kupic radia becker na CD? zastanawiam sie - clarion czy becker? napiszcie coś bo nie chce wydawać kasy na marno. Clariona wybrałbym bo ma mp3 i usb no i bardziej mi sie podoba, a becker to jednak najwyższa półka, tylko model jednak starszy, czy różnica w jakości będzie odczuwalna? No i czy warto dla niej tracić funkcje clariona??
Opublikowano
Clarion wydaje mi sie byc lepszy niz ten Becker. Moze sie myle ale ja bym wybral Clariona. A jaki konkretnie model tego Beckera Cie interesuje :?:
Magia trzech liter - BMW
Opublikowano

myśle o Becker Mexico Pro

http://www.allegro.pl/item342209247_becker_mexico_cd_polecam.html

z tego co wiem to klasa porównywalna to nakamichi a wiec ścisła czołówka car audio. Jeśli dorobie wejście aux to może być ok, bo na samym CD to bieda. Jak pisałem mam dylemat czy wybrać funkjonalność czy jakość brzmienia. Nie wiem jak gra ten becker a clariona też nigdy nie miałem. Dodam że w aucie mam głośniki JBL (chyba montowane fabrycznie?)

Opublikowano
Ja tez nie ialem okazji posluchac dobrego clariona beckera czy nakamichi. Nie doczytalem sie nigdzie zadnych danych apropo tego beckera. Nadal obstawial bym tego clariona.
Magia trzech liter - BMW
Opublikowano

ok już nie aktualne, właśnie kupilem to radyjko: Becker Mexico Pro CD/MP3

http://www.caraudiodiscount.com/acatalog/becker_cd.html

:mrgreen:

wyszło troche drożej ale będzie i dźwięk (mam nadzieje) i funkcjonalność. Jak zamontuje i posłucham to dam znać jak gra. Dzięki za pomoc Pepe86 :cool2: :cool2:

Opublikowano
Mysle ze kupiles zaje****e radio. Jest mocne 18w na wyjsciu to jest sporo oczywiscie sa ludzie ktorzy sie sugeruja napisem na froncie radia np 4x50 ale to pic. z tego co wiem to przy napieciu 12V maksymalna moc nie przekroczy 23W o ile dobrze pamietam. W kazdym badz razie opisz jak gra i jak z funkconalnoscia. Polece go bratu :)
Magia trzech liter - BMW
Opublikowano
Radio tylko odtwarza dżwięk bez większych różnic co do modelu czy firmy tu bardziej chodzi o funkcjonalność i wygląd. Odpowiedzialne za dżwięk są głośniki , wzmacniacz i okablowanie a nie jak wiekszość ludzi pisze "CIEKAWE KTóRE RADIO BEDZIE LEPIEJ GRAć"- bez pojęcia. Osobiście polecam alpina lub clarion bo becker to do mercedesa dla starszego pana z tą stylizacją.
Opublikowano
Radio tylko odtwarza dżwięk bez większych różnic co do modelu czy firmy tu bardziej chodzi o funkcjonalność i wygląd. Odpowiedzialne za dżwięk są głośniki , wzmacniacz i okablowanie a nie jak wiekszość ludzi pisze "CIEKAWE KTóRE RADIO BEDZIE LEPIEJ GRAć"- bez pojęcia. Osobiście polecam alpina lub clarion bo becker to do mercedesa dla starszego pana z tą stylizacją.

:lol: przegość.

Opublikowano

Z tą stylizacją becker pasuje do e36 idealnie. Jest czarne i ma bursztynowe podświetlenie. Pamiętajmy że deska e36 była projektowana w połowie lat osiemdziesiątych więc ponad 20 lat temu. Z tych modeli które tutaj podawałem wizualnie najładniejszy był Clarion - czarny plastik i ładne, współgrające podświetlenie. Ale jak mam płacić prawie 700zł za Clariona który nie jest ich topowym modelem, tylko raczej budżetowym to wole troche dopłacić za coś o wiele lepszego. Zresztą beckerów nie wkładali tylko do mercedesów, ale też do BMW, Porshe, Ferrari, Pagani Zonda itd. Zresztą radio ma pasować do samochodu a nie do kierowcy.

Druga sprawa - ja zdaję sobie sprawę z tego że samo radio cudów nie zdziała. Potrzebne są jak mówi volcano głośniki, wzmak, wygłuszenie itd. Ale na to przyjdzie czas troche później z oczywistych powodów. A wtedy takie radyjko bardzo się przyda. Nie mam jeszcze koncepcji na nagłośnienie w samochodzie ale im więcej o tym czytam tym bardziej się przekonuje że nie ma półśrodków. Myślałem że będzie tanio i dobrze, teraz już wiem że tanio nie będzie bo się po prostu nie da. Dokształcę się jeszcze w temacie i może napisze wtedy co mi po głowie chodzi. Na pewno chcę żeby było dyskretnie, 16,5 cm głośniki w drzwiach mi się nie podobają ale niektórzy uważają że to jedyna droga... no zobaczymy.