Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wysiadła mi uszczelka pod głowicą...Ubywa wody w układzie chłodzenia ok 2l na 1000 km. Pod korkiem oleju mam białą galaretę. Nic innego to być nie może jak uszczelka. Moje pytanie to:

Czy planowanie głowicy jest konieczne przy wymianie uszczelki bo wiem że czasem wystarczy ją poprostu bardziej dokręcić. Może wystarczyłaby sama wymiana uszczelki?

Dzięki i pozdrawiam.

www.swiatdrewna.eu
Opublikowano

raczej planowanie robi się zawsze przy wymianie uszczelki przynajmniej z mojego punktu widzenia i mojego mechanika.

a czy w oleju jest woda i sprawdź czy podczas pracy silnika w zbiorniku chłodnicy płyn ci buszuje może to nie uszczelka tylko masz gdziesz nieszczelny układ chłodzenia to ze masz majonez na korku jeszcze o niczym nie świadczy może on powstać wtedy kiedy autkiem robi się krótkie dystanse silnik jest nie dogrzany no i zależy od pogody

pozdrawiam

Mrówa

Harce na gitarce oraz speed

Opublikowano
Ja tez wymienialem uszczelke i przy tym planowalem glowice! Wystarczylo 0,3 mm. Jak odkrecisz glowice to zobacz czy widac jak byla uszczelka odcisnieta na glowicy. Jezeli widac jakies niedocisniete miejsca to tam miales wyciek u mnie bylo tak samo! i dlatego wolalem splaniowac dla swietego spokoju! i niezaplacilem duzo! 50 zl.
Opublikowano
wymienilem kiedys uszczelke bez planowania głowicy i po około roku ponowna robota! więc nie opłaca sie tak bawić! lepiej znaleźć jakiegos fachowca który zrobi to od ręki , planowanie trwa około godzinki z przygotowaniem a koszt nie powinien przekroczyć 100zł
Opublikowano
Jasne, że planuj :D .Przy okazji dostniesz lepszego kopa 8) :) :)

SPONSOREM MOJEJ NIEOBECNOŚCI SĄ BROWARY ŻYWIECKIE S.A. :)))

BMW-MADE BY WINNERS, MADE FOR FUN !!!!

Opublikowano
Co od wody w oleju to mozes nigdize nie zauważyć :!: Bo przy wysokiej temperaturze woda skrapla się na ścianakch u góry i nic nie daje sprawdzanie :!: Rozebranie misy itp. tak .
0 261 200 520 ;-)