Skocz do zawartości

pare pytan po kupnie bmw szybkie odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam pare pytan mam bmw e30 2.0 w gazie i na benzynie lekko faluja obroty na gzie chodzui ladnie rowno i nie weim co jest.

pytanie drugie po czym poznac czy jest centralny zamek wiem ze w klapce od wlewu paliwa jest zamek ktory sie nie zamyka nie wiem o co chiodzi.

trzecie ptanie po tym jak przekrece kluczyc caly czas chodzi silniczek krokowy czy to normalne i po przekreceniu kluczyka nie slychac pompki jak w innych autach dopiero jak odpali to chodzi pompka paliwa

czwarte jak sa te kontrolki co sie stopniowo zapalaja swieci sie nad nimi napis inspection i obok jest budzik lub zegarek co to znaczy

prosze o szybka odp

Opublikowano

AD.1 - wyczyść silniczek krokowy, zmień swiece, oceń stan kabli WN, obejrzyj czy dolot szczelny

AD.2 w klapce nie ma zadnego zamka, chyba ze sobie zamontujesz a jak masz to odsyłam do działu elektronicznego

AD.3 cały czas to chodzi pompka paliwa...

AD.4 ...przykro mi ..oznacza ze niewiele ci czasu zostało.. MASZ RAKA!! :twisted2: :twisted2: żartuje... czas na przegląd auta...ale poczytaj o kasowaniu inspekcji :search: i wszystkiego sie dowiesz

radości z jazdy i szerokości...

Opublikowano

pyt 1: chlpoaki pomocy potrzebuje pompki do sprzegla ale tej ktora jest przy silniku dajcie jakies namiary gdzie moge ja kupic podrawaim

pyt2: czy po przekrecieniu kluczyka gdy zapalaja sie kontrolki pompa powinna pracowac przez chwile?

pyt3: czy po przekreceniu kluczykja kiedy sie kontrolki zapalaja silniczek krokowy mi caly czas brzeczy czyli pracuje czy tak ma byc prosze o odp pozdrawiam silnik 2.0 , 6 cyl m20

Opublikowano
pyt2: czy po przekrecieniu kluczyka gdy zapalaja sie kontrolki pompa powinna pracowac przez chwile?

TAK

A pompkę sprzęgła (cokolwiek masz na myśli) znajdziesz na alledrogo.

Odnośnie krokowca to nie wiem,ale czy to na pewno krokowy??

Pozdrawiam

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

Opublikowano
gdy przekrece kluczyk jest cisza pompka nie pracuje przez chwile co moze byc tego przyczyna i jak z tym krokowcem prosze o pomoc pozdrawaim i czekam na odp
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

1. pomocy gdzie jest sterownik os centralnego zamka w e30 coupe bo nie moge go nigdzie znalesc, chlopaki pomocy

2. jak czyscic krokowca ??

prosze o odp z gory dzioekuje pozdrawaim

Opublikowano
AD.1 - wyczyść silniczek krokowy, zmień swiece, oceń stan kabli WN, obejrzyj czy dolot szczelny

AD.2 w klapce nie ma zadnego zamka, chyba ze sobie zamontujesz a jak masz to odsyłam do działu elektronicznego

AD.3 cały czas to chodzi pompka paliwa...

AD.4 ...przykro mi ..oznacza ze niewiele ci czasu zostało.. MASZ RAKA!! :twisted2: :twisted2: żartuje... czas na przegląd auta...ale poczytaj o kasowaniu inspekcji :search: i wszystkiego sie dowiesz

radości z jazdy i szerokości...

Bono jak zwykle malo wie ale pisze.....

Ad.1. Sprawdz czy masz dobrze wyregulowane luzy na zaworach..byc moze przerwy sa za male i dlatego buja obrotami na Pb.

Ad.2. Klapka jest takze zamykana na centralny zamek - a czy go w ogole masz - musisz zdjac tapicerke z obojetnie ktorych drzwi i zobaczyc czy jest silownik - no ale skoro w klapce jest to byc i w drzwiach musi :) - centralke sterujaca zamkiem znajdzesz za lewym glosnikiem obok twojej lewej nogi :)

Ad.3. Tak silnik krokowy caly czas bzyczy i jest to normalne

Ad.4. Chodzi o inspekcje, kontrolke przegladow rocznych oraz wskaznik czasu jaki pozostal do wymiany oleju - diody znikaja po koleji az w koncu zapala sie pomaranczowa i nalezy zmienic olej inspection to przypomnienie o wykonaniu przegladu natomiast zegareczek to przeglad roczny/ lub co 2 lata

Ad.5. Do pompki sprzegla mozesz kupic zestaw napraczy np w intercarsie

Ad.6. Pompa dziala dopiero w momencie wlaczenia rozrusznika czyli kluczyk w pozycje 2 a nie 1 :) to normlane i nic wczesniej nie brzeczy

Ad.7. Silnik krokowy najlepiej oczyscic benzyna, zmywaczem uniwersalnym, zmywaczem do gaźników i przepustnic - najlepiej go nie smarowac po takim zabiegu - naoiliwi sie sam oparami oleju pochodzacymi z odmy :)

Pozdrawiam.

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano
a jesli tego sterownika nie ma za tym glosnikiem ani zadnej wtyczki to gdzie jeszcze szukac centrany jest napewno tylko nie moge znalesc sterownika
Opublikowano
http://img98.imageshack.us/img98/1462/centralkalp1.jpg w tym miejscu jest oryginalna centralka http://img98.imageshack.us/img98/9678/centralka2am2.jpg jesteś w stanie stwierdzić czy siłowniki masz oryginalne ?.Bo jeżeli masz dokładane uniwersalne to centralka może być nad nogami kierowcy. http://images20.fotosik.pl/283/8752ba96140ea54e.jpg tak wygląda oryginał .
  • 5 tygodni później...
Opublikowano
i jeszcze co poradzicie w sprawie tych falujacych obrotow na gazie sa stabilne a na benzynie faluja

Przepływomierz/lambda/regulator ciśnienia paliwa/wtryski. Do wyboru, do koloru...