Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
też to widziałem, ta aukcja powtarza się od dobrego pół roku. Ja bym tego chyba nie kupił, wolałbym dołozyć kasy i założyć chipa u profesjonalistów, zmiana elektroniki silnika to cholernia poważna sprawa...
Opublikowano

Zakładam się o wszystko (a nie mam nic! :) ),że nie warto... Chipowanie auta rozbija się o shamowanie silnika w pierwotnym stanie, następnie robi się mu nową mapę, oczywiście względy indywidualne są brane pod uwagę i auto znów hamuje,żeby zobaczyć,czy jest efekt zamierzony.

Takie coś to jak magnetyzery i strumienice - tuning psychiczny :twisted2:

Pozdrawiam

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

Opublikowano

Jasne, że taki chip może dodać trochę KM i Nm...

Panowie w TDI takie coś zakładali... mieli max moment przy ok 1800obr/min :lol: Na 1 i 2 auto "szło", potem nuda...

Suma summarum: dozbieraj drugie tyle i jedź do fachowców (hamownia - program - hamownia)

E46 320d 175 PS@365Nm ...by Rogalotti
Opublikowano
nie baw się w takie boxy-cuda, lepiej zapłacić troszkę więcej i zrobić chipa + hamownia, polecam, nie będziesz żałował...

było:

e46 328 Ci

e46 320D

e90 330i

e92 330i

Opublikowano
naprwade nikt tego nie robił??chodzi mi o diesla E46 320D 136 km.prosze o wypowiedzi bo chcem to zrobic i szukam czegos w temacie.
Opublikowano
Chipa oplaca sie zakladac tylko w autach z ODB I. Do OBD II tylko i wylacznie remapping. Nie ingeruje sie wtedy fizycznie w komputer tylko sie go przeprogramowuje i jest to o wiele bardziej praktyczne i bezpieczne niz zakladanie Chipa i w razie czego mozna z powrotem wgrac oryginalne mapy i auto jest seryjne. A na tej stronie upsolute wartosci mocy sa zawyzone o 2KM i 3Nm na kazdym silniku. W rzeczywistosci otrzymujemy wiec wartosci nizsze o odpowiednio 2 i 3 jednostki. Pozdro.