Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Poczytałem dzisiaj forum i przez przypadek się zorientowałem że jak byłem 2 tyg. temu na wymianie filtra paliwa w zwykłym warsztacie , to mi wymienili filtr oleju twierdząc że to jest filtr paliwa. Bardzo proszę o info w którym miejscu jest ten filtr , jak można to może jakieś foto , z góry dziękuję .
Opublikowano

Filtr paliwa w E46 po lifcie jest pod spodem auta, mniej więcej pośrodku jego długości, bliżej lewego progu.

Szukaj na realoem.com :)

Ja za bodajże Manna dałem 100zł.

E46 320d 175 PS@365Nm ...by Rogalotti
Opublikowano
Filtr paliwa, jest pod samochodem na wysokości skrzyni biegów, po jej lewej stronie, oczywiście zakryty osłoną.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czy ja mógłbym prosić o jakies bliższe namiary na ten filtr pod autem - z tego co dotychczas wymieniałem to filtr palwa pod maską, ukryty pod podobną do filtra oleju narętką - pokrywką. dobrze byłoby wymienić także ten drugi...
Opublikowano
z tego co dotychczas wymieniałem to filtr palwa pod maską, ukryty pod podobną do filtra oleju narętką - pokrywką. dobrze byłoby wymienić także ten drugi...

Nie chcę strzelać, więc nie daję głowy, ale czy M47 nie miały filtra paliwa (tzn wymieniany papierowy wkład filtra) tylko pod maską?

Poszukaj na realoem.com swojej wersji (320d 2000r), aby się upewnić.

To co wieniu dał to filtr paliwa w M47N.

E46 320d 175 PS@365Nm ...by Rogalotti
Opublikowano

",....filtra paliwa w zwykłym warsztacie , to mi wymienili filtr oleju twierdząc że to jest filtr paliwa..."

niezłe ASY :)

jeżeli nawet zwykły Pan Franek z Koziej Wólki nie potrafi namierzyć filtra paliwa w Twoim aucie i na dodatek robi podejście do filtra oleju,

to gratuluje warsztatu

Opublikowano
Tak , wymienili mi ten papierowy o którym pisze wieniu , tylko mnie zastanowiło że jak wyjęli go to na spodzie obudowy było sporo opiłków metalu , coś jak brokat , skąd te opiłki ? No i może ktoś wie czy w M47 jest pod spodem jeszcze jeden filtr ?
Opublikowano
Tak , wymienili mi ten papierowy o którym pisze wieniu , tylko mnie zastanowiło że jak wyjęli go to na spodzie obudowy było sporo opiłków metalu , coś jak brokat , skąd te opiłki ? No i może ktoś wie czy w M47 jest pod spodem jeszcze jeden filtr ?

to co ja podawalem wychodzi ze jest od mlodszych rocznikow :P