Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Piszę z prośbą od znajomego który jest posiadaczem E46 Touring. Mianowicie problem polega na tym że znajomy tydzień temu wyleciał na wakacje. Auto zostawił na podwórku w domu i zamknoł je. Podczas jego nieobecności ktoś próbował sie włamać do jego samochodu i wyrwał cały wkład zamka z drzwi kierowcy. Na dodatek rozładował się akumulator i znajomy nie może się teraz dostać do auta bo bagażnik otwierany jest elektrycznie a nie ma prądu no i nie ma też zamka w drzwiach kierowcy także otwarcie kluczykiem jest niemożliwe. Ma któś może jakiś pomysł jak się dostać do auta? Czy naprawdę w E46 Touring jest tylko jeden zamek, w drzwiach kierowcy?? Wiem że zawsze pozostaje wybicie szyby ale może w jakiś sposób da się tego uniknąć? Paskudna sytuacja.

Z góry dzięki za każdą poradę.

Opublikowano
Ale klapa bagażnika też ma zamek na kluczyk, i mimo braku prądu da się otworzyć bagażnik przez przekręcenie kluczykiem
Opublikowano
Właśnie o to chodzi ze w klapie touringa nie ma żadnego zamka.

Zamek zawsze jest - ze względu na ewentualna awarie auta. Spróbuj pchnąć w bok logo, albo coś innego.

Zapytaj znajomego, czy otwieranie nie jest na sprężyne, z klamką przy siedzeniu kierowcy, w tedy rzeczywiście nie będzie zamka

Opublikowano
Dzisiaj szukałem przy swoim Touringu i zamka w klapie nie znalazłem. Może nie umiem szukać? Sam jestem zdziwiony że na całe auto jest jeden zamek. Może ktoś z właścicieli E46 Touring pomoże i powie gdzie jest zamek w klapie (jeżeli żeczywiście jest)?
Opublikowano
A czy w Touringu idzie od zewnątrz dostać się jakoś do akumulatora żeby przewodami podać mu prąd? Bo jeżeli nie to niestety w poniedziałek pójdzie szyba pasażera. Innego wyjścia nie będzie. Co za głupota żeby na całe auto był jeden zamek :mad2:
Opublikowano
Nie szukaj bo nie ma zadnego zamka w tylnej klapie (Niestety),moze na pilke od tenisa da sie otworzyc,a jakie ma szyby czy elektr.otwierane?,tylna szybe w drzwiach np.na dol troche z sila pociagnac,a potem drutemjest ,mysle ze wywalanie szyby to ostatni sposob zreszta sa fachowcy ,ktorzy swiadcza uslugi otwierania zamkow domowych jak i samochodowych
Opublikowano
...moze na pilke od tenisa da sie otworzyc...

No, no... jeśli w E46 są zamki pneumatyczne ( a nie są :) ), to koniecznie musisz zobaczyć scenę na stacji benzynowej z filmu "PSY II". Tam Linda otwiera Audi 80 tym sposobem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Opublikowano

hehe też od razu skojarzyły mi sie Psy 2 ;D

jak ktoś wyżej napisał, nie ma co bić szyby, są specjaliści od otwierania, choć taka "usługa" pewnie trochę kosztuje;

Opublikowano
no a co w przypadku zatrzaśnięcia kluczyków w bagażniku ?? często tak mam że pilotem otwieram tylną szybę i zamykam ręcznie ale potem jedynie z pilota można otworzyć , często o tym myślę co wtedy bo bywa że córki idą do auta a one mogę tak właśnie zostawić kluczyki
Opublikowano
A czy w Touringu idzie od zewnątrz dostać się jakoś do akumulatora żeby przewodami podać mu prąd? Bo jeżeli nie to niestety w poniedziałek pójdzie szyba pasażera. Innego wyjścia nie będzie. Co za głupota żeby na całe auto był jeden zamek :mad2:

Możesz spróbować podłączyć od spodu + na rozrusznik a masę gdzieś na silnik i spróbować otworzyć z pilota.

Opublikowano
Kiedyś widziałem jak fachowcy otwierali drzwi, używali do tego taki teflonowych klinów, wkładasz je między drzwi a słupek u samej góry i lekko pobijasz ręką albo gumianym młotkiem. Teflon nie rysuje lakieu, rama szyby odchodzi na tyle że można spokojnie wsadzić rękę.