Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam..

Mam problem z moim BMW 318 TDS..

Gdy wskazówka zbliza mi sie do rezerwy, chociasz jeszcze nie ma rezerwy to nagle cos sie dzieje z moim autem. Nie chce palic.. A nawet jak jade to umie mi zgasnac, ale tak naprawde jeszcze duzo paliwa jest w baku..

Ale jak sie patrze pod maska to pojawiaja mi sie pecherzyki powietrza w przewodzie do filtra..

I nie wiem czy to kwestia paliwa czy moze jakies przewody nie tak, bo w baku wyglada na wszystko w porzadku..

Pomocy czy moze ktos juz cos takiego mial?? :(

Opublikowano
pierwsze to sprawdź czy pompa działa, dwa to czy styki są ok, czy nie są zaśniedziałe, kolejna sprawa to może przewód paliwowy gdzieś puszcza. Objawy z kiepskim odpalaniem przy mniejszej ilości paliwa były wielokrotnie poruszane i w większości przypadków było to związane z pompą paliwa.
Opublikowano
jak rozlozysz obudowe pompu to wynien uszczelke na 1 rurce przy polaczeniu obudowy pompy. , poprostu zaciaga powietrze gdy poziom paliwa sie obnizy.
Opublikowano
tak jak koledzy piszą winna leży po pompie paliwa

Prowadziłeś kiedyś BMW? To jest adrenalina, to jak narkotyk - wciąga. Jesteś królem świata i nikt ci nie podskoczy :diabel_faja:

Nowe forum BMW tylko dla serii 3

http://www.3er.pl

warto tam być!!!

Opublikowano
zprawdz dobrze zbiornik paliwa, kiedyś w zimie się zakopałem i wgniotło mi dno baku a z nią rurkę która zasysa paliwo tak że póżniej nie dotykała dna . zbiornik się wypuk z powrotem i nic nie było widać ale nie zciągało wachy do końca i zasysało powietrze chociaż było ok 10l paliwa
Opublikowano
zprawdz dobrze zbiornik paliwa, kiedyś w zimie się zakopałem i wgniotło mi dno baku a z nią rurkę która zasysa paliwo tak że póżniej nie dotykała dna . zbiornik się wypuk z powrotem i nic nie było widać ale nie zciągało wachy do końca i zasysało powietrze chociaż było ok 10l paliwa
Opublikowano

Sprawdzilem i tak jak mowiliscie to byla wina pompy w zbiorniku..

Po prostu nie dzialala.. Wymatowalem pompe i okazalo sie ze sie tylko zawiesili.. tak ze zmatowalem i wszystko dziala jak kiedys...

Wielkie dzieki za dobra wskazowke... :D

Opublikowano
Sprawdzilem i tak jak mowiliscie to byla wina pompy w zbiorniku..

Po prostu nie dzialala.. Wymatowalem pompe i okazalo sie ze sie tylko zawiesili.. tak ze zmatowalem i wszystko dziala jak kiedys...

Wielkie dzieki za dobra wskazowke... :D

Kolego możesz dokładnie napisać co było przyczyną twojej usterki? Bo ja mam akurat taką samą wadę i chciałbym to rozwiązać :) A z Twojej wypowiedziedzi nie bardzo rozumiem :roll:

I mam jeszcze jedno pytanie: Pompa paliwowa w Compact identycznie usytuowana jak w sedanie? Czy po wyjęciu pompy trzeba odpowietrzać układ paliwowy? W koncu to Diesel, to raczej bedzie trzeba...?

Było:

E36 318i '91

E34 525i '93

E36 318TDS '97 :)

Teraz:

????

Różnie to było ale z BMW do końca :D

Opublikowano

vising juz Ci odpisuje..

Tak jak tu mowili przyczyna byla pompa..

Mowa tu o pompie wstepnej znajdujacej sie w baku, jak wyciagniesz tylna kanape to tam masz do niej dostep ( mysle ze i Ty tak masz)

Sluzy ona do podawania wstepnego cisnienia do pompy wtryskowej...

Ja wyciaglem ta pompe wstepna cala i sprawdzilem na krótko czy dziala, mi nie dzialala, i przez przypadek zmienilem bieguny pradu do tej pompy ( zaiskrzylo tylko) i znowu podlaczylem prawidlowo prady w niej i od tej pory zaskoczylo i juz chodzi..

Obstawiam ze w moim przypadku musialo cos podejsc do niej i zablokowala sie i przez zmiane pradu (bieguny na odwrot) musialo cofnac pompe i normalnie podlaczylem no i narazie dziala...

Jesli to nie pomoze to mozliwe ze masz pompe wstepna do wymiany..