Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panowie !!

W mojej E36 SEDAN przy skręcaniu słysze taki zgrzyt :cry2: tak jak w horrorach drzwi sie zamykają lub gdy są nie na oliwione to tak strasznie zgrzytają i nie wiem co to jest, byłem na diagnostyce i gościu mi powiedział że to może byc łożysko mc person(prawe), a ja wsadziłem dzis łeb lekko pod samochód i skręciłem kierownicą i to jakby od dołu szło. Dodam jeszcze że te zgrzyty występują przy skręcaniu w prawo w lewo nie zdażyło mi sie tylko jak prostuje koła.

Panowe :modlitwa: Błagam :modlitwa: Pomocy !! :modlitwa: :modlitwa:

Opublikowano
ja w e39 mialem tak z przodem lewym, tez wstepnie lozysko ale padlo na peknieta sprezyne, podnies auto do gory i a niech ktos drugi kreci kierownica a Ty nasluchuj,
PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH 0 504 256 487
Opublikowano

W moim poprsednim aucie mialem identyczna sytuacje.

Okazalo sie ze winien byl glupi lacznik stabilizatora! Czyli groszowa sprawa.

Opublikowano

Miałem bardzo podobny problem i tak samo zchodziłem w głowę co to może być : łożysko, niski poziom płynu wspomagania, okazałao się jednak iż sworzeń wachacza jest totalnie suchy wystarczyło podsmarować i śmiga aż miło . Zdejmij koło i przyłuż rękę niech ktoś kręci kierownicą powinieneś poczuć drzenie w tym miesjcu. :cool2:

Pozdro.

Opublikowano
Miałem bardzo podobny problem i tak samo zchodziłem w głowę co to może być : łożysko, niski poziom płynu wspomagania, okazałao się jednak iż sworzeń wachacza jest totalnie suchy wystarczyło podsmarować i śmiga aż miło . Zdejmij koło i przyłuż rękę niech ktoś kręci kierownicą powinieneś poczuć drzenie w tym miesjcu. :cool2:

Pozdro.

Panowie Kolega Arkek miał racje sworzeń wachacza byłwalnięty i go wymieniłem i koniec problem z głowy !! śmiga jak marzenie i skręca jak talala !!

Dzięki wielkie !!

Opublikowano
DJZyrus dałbyś radę podrzucić jakaś fotkę który to ten sworzeń?bo też juz obstawiałem łożysko a tu jest nadzieja że to nie to :)
Opublikowano
DJZyrus dałbyś radę podrzucić jakaś fotkę który to ten sworzeń?bo też juz obstawiałem łożysko a tu jest nadzieja że to nie to :)

HM Fotkę no ok. Choc nie wiem czy ci to cos pomoże ale może...... masz tu link z allegro jak ten sworzeń wygląda http://moto.allegro.pl/item321460006_sworzen_dolny_wahacza_bmw_e36_z3_oryginal_ss.html

To jest ten sworzeń przy kole ,, krótszy". A dam ci jeszcze inne fotki gdzie on sie znajduje może to też ci coś pomoże http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=CB11&mospid=47441&btnr=31_0242&hg=31&fg=05

NR 19 prawdopodobnie !!

Powodzenia !!